Ministrul Popa despre finanțarea universităților: “Acordarea de fonduri pe baza criteriilor politice nu poate fi probată” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Ministrul Popa despre finanțarea universităților: “Acordarea de fonduri pe baza criteriilor politice nu poate fi probată”

De    •   Publicat acum 2 ani, 16 aprilie 2018   •   Fara comentarii

Ministrul Educației Valentin Popa, fost rector al Universității Ștefan cel Mare Suceava, susține că acuzațiile care i se aduc, referitoare la acordarea de fonduri universităților pe bază de criterii politice,  ”nu pot fi probate”.

El a declarat la B1 TV că  ”discutăm despre dirijarea locurilor bugetate către domeniile prioritare ale economiei românești.  E pentru prima dată când alocăm prioritar 5.000 de locuri către aceste domenii care susțin economia României : IT, energie, sănătate, sectorul auto.  Consider că această investiție e indirectă și în universitățile tradiționale, căci creșterea bugetului învățământului e și o creștere a bugetului pentru aceste universități”.

Ministrul Educației a mai susținut că nu ignoră importanța vechilor universități, către acestea fiind alocată o treime din locurile bugetate.

În urma scăderii numărului de locuri fără taxă, mai multe universități mari au formulat critici la adresa deciziei Ministerului.

Conducerea Universității din București preciza că  “din ură și cu răzbunare, dl. ministru Popa, alături de colegii săi de partid, dl. Dragnea și dna Dăncilă, au tăiat drastic din locurile la admitere ale celor mai vechi și mai prestigioase universități și le-au împărțit cu generozitatea boierilor medievali noilor cetăți de scaun ale învățământului universitar”.

Universitatea București a mai precizat că va acționa Ministerul Educației în contencios administrativ.

De asemenea, conducerea Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca a calificat același aspect ”un apogeu al atacurilor politice”.

 

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 16 aprilie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 16, 2018 @ 9:07 am
 • Sub: Ştiri locale, Ştiri nationale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string pIXCyR to the field below: