Traseistul Băișanu, supărat pe colegii de guvernare: “Faceți parte dintr-un grup de interese care dorește distrugerea Companiei Naționale a Uraniului?”   - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Traseistul Băișanu, supărat pe colegii de guvernare: “Faceți parte dintr-un grup de interese care dorește distrugerea Companiei Naționale a Uraniului?”  

De    •   Publicat acum 12 luni, 14 aprilie 2018   •   Fara comentarii

Deputatul ALDE de Suceava  Alexandru Băișanu, un politician obișnuit să schimbe barca atunci când valurile nu-i mai convin, face opoziție cu aripa PSD din Guvernul Dăncilă pe teme care fac obiectul guvernării din care face parte și el prin partidul pe care îl reprezintă și prin oamenii puși în funcție în județul Suceava sub semnul ALDE. Ca de obicei, traseistul Băișanu a uitat că este la putere și, parcă după o moțăială în parlament, s-a trezit că o companie de stat cu sute de angajați din județul Suceava se duce de râpă sub guvernarea PSD+ALDE.

Ultima ieșire publică constă în mai multe întrebări referitoare la soarta exploatării de uraniu Crucea, expediate secretarului de stat în Ministerul Energiei Doru Vișan (PSD). De ce nu îi adresează aceste întrebări în interiorul alianței din care fac parte ambii, nu vă pot răspunde, probabil nu scrie în programul de guvernare asumat de PSD+ALDE.

Băișanu îi reproșează colegului de guvernare că vrea închiderea  minei,  întrebând retoric: ”Faceți parte, alături de alții, dintr-un grup de interese care dorește distrugerea Companiei Naționale a Uraniului în favoarea unor firme private?”

Justițiar până la capăt împotriva PSD, deputatul ALDE face referire la o serie de acte normative care ar conduce la ideea de  rea voință și intenția clară de distrugere și falimentare a ciclului nuclear integrat din România, în favoarea unor grupuri de interese”  și nu uită să-i ceară lui Vișan să îndrepte situația, în caz contrar  considerăm că întreaga dumneavoastră activitate se poate înscrie pe linia celor ce  subminează  securitatea națională, sens în care vă cerem demisia”. 

Anul trecut, referindu-se la situația exploatării miniere Crucea, Vișan spunea clar că am notificat Comisia Europeană asupra programului de închidere controlată, pe o perioadă mai lungă de timp, pentru mina de la Crucea, unde este o situație de zăcământ epuizat”.
Deci era clar că PSD+ALDE își dorește închiderea minei de la Crucea! Atunci cu  ce s-o fi ocupat președintele ALDE Suceava, traseistul politic Băișanu? Nu a înțeles că guvernarea dorește închiderea minei de la Crucea și procedura a fost demarată? Explicația este simplă: se apropie alegerile și ALDE are nevoie de voturile sucevenilor pentru a se cocoța pe noi fotolii călduțe.

 

ZdpN  a informat constant în legătură cu problemele financiare de la mina Crucea, recent prezentând trimiterea acasă mascată în concediu a tuturor angajaților.

http://www.ziaruldepenet.ro/2018/03/30/exploatarea-de-uraniu-crucea-aproape-de-faliment-angajatii-au-intrat-concediu-fortat/

 –

 –

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 12 luni, 14 aprilie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 14, 2018 @ 12:25 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 1oPAfg to the field below: