Poliţiştii solicită sucevenilor vigilență la paza bunurilor și reticență în cumpărarea chilipirurilor - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Poliţiştii solicită sucevenilor vigilență la paza bunurilor și reticență în cumpărarea chilipirurilor

De    •   Publicat acum 2 ani, 6 aprilie 2018   •   Fara comentarii

Timp de două zile, poliţiştii suceveni au desfăşurat activităţi dedicate prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului.

În comunităţile rurale poliţiştii au desfăşurat activităţi de prevenire a furturilor din locuinţe şi case în construcţie, iar în mediul urban acţiuni de prevenire a furturilor facilitate de neglijenţa proprietarilor de imobile care lasă uşile neasigurate.

Acţiunile preventive şi de informare au fost derulate în paralel cu activități operative desfășurate de poliţiştii judiciarişti pentru identificarea celor care oferă în această perioadă spre vânzare diverse bunuri de o calitate îndoielnică, pătrunzând ușor în curți și locuințe.

În satele şi comunele din judeţ, poliţiştii au avut întâlniri în special cu persoanele vârstnice sau care locuiesc în case izolate, fiind promovate recomandări în vederea responsabilizării acestora cu privire la adoptarea unui comportament preventiv.

Poliţiştii au distribuit peste 3.000 materiale informative cu conţinut educativ-preventiv şi au prezentat exemple ale unor victime care suferit pagube importante urmare a neglijenţei în asigurarea locuinţelor : plasarea cheii de la uşa în locaţii improprii, lăsarea deschisă a uşilor şi ferestrelor.

Un subiect distinct l-a constituit prezentarea modului de operare în cazul furturilor prin împrietenire.

Cetăţenii au fost avertizaţi cu privire la pericolele iniţierii unor relaţii de prietenie sau aparent comerciale cu persoane necunoscute care  vând diverse obiecte sau prestează anumite activităţi.

De multe ori acestea sunt doar pretexte pentru a pătrunde în locuinţe, anexe sau curţi şi a sustrage bunuri sau sume de bani.

În mediul urban, în special în municipiul Suceava, au fost derulate activităţi de prevenire a furturilor facilitate de neasigurarea uşilor de acces în special la etajele inferioare şi parterul blocurilor. 

Poliţiştii de prevenire şi cei de proximitate au mers la peste 300 de apartamente, în special locuite de  persoane vârstnice şi au purtat discuţii în vederea reducerii riscului victimal.

Au fost distribuite peste 300 de materiale informative şi au fost postate pliante în cutiile poştale.

Totodată, polițiștii judiciariști din cadrul Poliției Vatra Dornei au identificat pe strada Mihai Eminescu un autoturism în care se aflau 3 persoane care au manifestat un comportament suspect.

Este vorba despre 3 bărbați din județul Buzău, cu vârste cuprinse între 20 și 34 de ani.

La controlul corporal și al vehiculului au fost identificate mai multe telefoane mobile și peste 20 de piese de bijuterie, lănțișoare și brățări din metal galben, care nu avea însă caracteristicile aurului.

Persoanele au negat că ar dori să comercializeze aceste bunuri. 

 

 

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 6 aprilie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 6, 2018 @ 1:13 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string TwGTkg to the field below: