După Paște vor fi reluate controalele la centrele de asistență socială pentru persoane vârstnice din județul Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

După Paște vor fi reluate controalele la centrele de asistență socială pentru persoane vârstnice din județul Suceava

De    •   Publicat acum 2 ani, 31 martie 2018   •   Fara comentarii

 

Membrii  Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice s-au reunit, ieri, la Prefectura Suceava, în ședința lunară, pentru discuții pe tema ”Condițiile de acces ale persoanelor vârstnice în căminele de bătrâni și centrele de recuperare”.

Alături de prefectul Mirela Adomnicăi și subprefectul Silvia Boliacu s-au aflat reprezentanți de la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, Căminul pentru Persoane Vârstnice Solca.

Reprezentantele  DGASPC și AJPIS au vorbit despre  criteriile  ce trebuie îndeplinite pentru intrarea în centrele de reabilitare și recuperare, după care au avut loc discuții libere cu privire  la serviciile existente în județ pentru  persoaneler  vârstnice.

”Opinia unor reprezentanți ai comitetului menționat a fost că,  pe lângă serviciile oferite de centrele rezidențiale pentru persoanele vârstnice,  ar fi benefică și necesară existența serviciilor de îngrijire la domiciliu.

Referitor la centrele de asistență socială pentru persoane vârstnice, prefectul a precizat că anul trecut a numit o comisie mixtă de control care a verificat modul de îndeplinire a condițiilor de acreditare.

Prefectul Adomnicăi a mai spus că acest demers va fi reluat după sărbătorile de Paște”, se menționează într-un comunicat al Prefecturii.

 –

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string VPu0em to the field below: