Comisarul șef Ioan Crap, achitat de Tribunalul Suceava. Fostul șef al IPJ a fost debarcat din funcție în urma altor acuzații fără dovezi aduse de DNA - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Comisarul șef Ioan Crap, achitat de Tribunalul Suceava. Fostul șef al IPJ a fost debarcat din funcție în urma altor acuzații fără dovezi aduse de DNA

De    •   Publicat acum 2 ani, 31 martie 2018   •   Fara comentarii

Comisarul şef Ioan Crap, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, a fost achitat de Tribunalul Suceava în dosarul în care este acuzat de săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, ­i­nexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene. Sentința pronunțată în data de 29 martie a.c. nu este definitivă și poate fi atacată în apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Ioan Crap a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție Suceava (DNA) în luna iunie 2016, pentru fapte de corupție comise în perioada când era adjunct al șefului IPJ Suceava.  În rechizitoriul procurorilor se reținea că „în perioada 2010 – 2013, Ioan Crap a depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură mai multe documente inexacte şi incomplete, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de sprijin pe suprafaţă, pentru o suprafaţă de teren agricol pe care nu o deţinea în totalitate. Astfel, în 2010, inculpatul a depus documente pentru 38,38% din suprafaţa solicitată, în anul 2011 pentru 35,71% din suprafaţă, iar în anii 2012 – 2013 pentru 78,88% din suprafaţa soli­citată. Ca urmare a acestor demersuri, inculpatul Ioan Crap a obţinut pe nedrept fonduri din bugetul general al Uniunii Europene şi de la bugetul de stat în valoare totală de 86.697,77 lei, sumă cu care Agenţia de Plăţi şi Intervenţie din Agricultură s-a constituit parte civilă“.

Comisarul șef Ioan Crap a fost înlăturat de la șefia IPJ Suceava după ce numele lui a apărut în dosarul Deliei Munteanu, adjuncta șefului APIA Suceava, fiind indicat printr-un denunț drept polițistul căruia un preot, secretarul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților la acea vreme, i-a cerut să intervină pentru ca Delia Munteanu să nu își piardă permisul de conducere. Aceste acuzații s-au dovedit nefondate, iar cercetările au arătat că Ioan Crap nu a comis nici o faptă de natură penală. De menționat faptul că acuzațiile de corupție cu fonduri europene în care tocmai a fost achitat comisarul șef Crap au fost descoperite în timpul cercetărilor din dosarul Delia Moldoveanu.

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

 

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 31 martie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: martie 31, 2018 @ 8:40 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 9GVAo1 to the field below: