Prof. Ștefan Purici, ales președinte al Societăţii de Ştiinţe Istorice – filiala Suceava

Azi, la Universitatea Ștefan cel Mare Suceava s-a desfășurat prima ediție a simpozionului știinţific naţional  Probleme metodico-ştiinţifice în învăţământul istoric gimnazial şi liceal.  Unirea Basarabiei cu România.

Organizat de Facultatea de Istorie și Geografie, bucurându-se de participarea a 60 de cadre didactice din învățământul preuniversitar, simpozionul a inclus comunicări semnate de Florin Pintescu, Rodica Cozaciuc, Ștefan Purici, Ciprian Vrînceanu, Petre Ciocan, Marian Olaru, Didina Petrişor și Radion Palaghia.

Comunicările au fost însoțite de comentarii și discuții, participanții fiind interesați atât de aspectele analizate de referenți, cât și de statutul disciplinei în învățământul preuniversitar și de felul în care istoria românilor este reprezentată în manualele și auxiliarele de istorie.

În partea a doua a reuniunii a avut loc adunarea de reînființare a filialei judeţene Suceava a Societăţii de Ştiinţe Istorice din România și au fost organizate alegerile pentru desemnarea conducerii filialei – președinte prof.univ.dr. Ştefan Purici, Universitatea Ştefan cel Mare și vicepreședinte prof. Anişor Vasiliu, inspector Istorie, Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Din consiliul de conducere fac parte conf.univ.dr. Florin Pintescu, Universitatea Ştefan cel Mare, prof. Liliana Bilan, Colegiul de Artă Ciprian Porumbescu Suceava, prof. dr. Palaghia Radion, Colegiul Tehnic Mihai Băcescu Fălticeni, prof. Mircea Strugariu, Şcoala Gimnazială Petru Comarnescu Gura Humorului și prof. Ciprian Vrînceanu, Liceul Teoretic Ion Luca Vatra Dornei.

 

TEODOR PUȘCAȘU

reporter@ziaruldepenet.ro

Sursă foto : USV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string oLhU9P to the field below: