Direcția Sanitar Veterinară Suceava asigură permanența până la Paști - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Direcția Sanitar Veterinară Suceava asigură permanența până la Paști

De    •   Publicat acum 2 ani, 29 martie 2018   •   Fara comentarii

În perioada sărbătorilor pascale, Direcția Sanitar Veterinară Suceava intensifică acţiunile de supraveghere asupra modului în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate în special carnea de miel şi ouăle.

În baza unui program de lucru care include toţi medicii veterinari din cadrul DSV Suceava, circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi circumscripţiilor sanitare veterinare zonale, este verificat modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare din toate târgurile de animale, pieţele agro-alimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, valorificare şi de alimentaţie publică.

Târgurile de animale sau locurile special amenajate temporar de sacrificare a mieilor organizate de către administraţia pieţelor sau târgurilor, cu aprobarea Primăriilor şi avizul DSV vor fi supravegheate permanent de medicii veterinari oficiali pe toată durata funcţionării.

În toate pieţele agroalimentare şi în alte locuri amenajate şi autorizate în care va fi valorificată carnea şi alte produse de origine animală se va asigura necesarul de personal sanitar veterinar şi permanenţa acestuia, inclusiv în zilele de sâmbată şi duminică.

În cazul în care se constată că în târgurile de animale, în pieţele agroalimentare, în unităţile de procesare sau în unităţile de desfacere nu sunt respectate condiţiile sanitare veterinare de funcţionare, se  vor aplica măsura suspendării activităţii până la remedierea tuturor deficienţelor şi vor aplica sancţiuni.

Este interzisă organizarea şi amenajarea locurilor speciale pentru sacrificarea mieilor în zonele în care au fost impuse restricţii din motive de sănătate a animalelor.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 29 martie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: martie 29, 2018 @ 2:19 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string cDzHBS to the field below: