Împrumutul de aproape 11 milioane lei cerut de primarul Coman a trecut de votul Consiliului Local Fălticeni. Olguța Popa: "Creditul este destul de mare făcând un raport cu bugetul municipiului, eu aș fi propus să fie propus dezbaterii publice" - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Împrumutul de aproape 11 milioane lei cerut de primarul Coman a trecut de votul Consiliului Local Fălticeni. Olguța Popa: “Creditul este destul de mare făcând un raport cu bugetul municipiului, eu aș fi propus să fie propus dezbaterii publice”

De    •   Publicat acum 2 ani, 28 martie 2018   •   Fara comentarii

În ședința de ieri după-amiază, consilierul local PNL Olguța Popa a exprimat critici în legătură cu contractarea de către Primărie a unui împrumut de 10.949.173 lei pentru derularea de investiții, dat fiind faptul că municipalitatea mai un alt credit contractat pentru finalizarea bazei de agrement “Nada Florilor”.

Așa cum ați aflat numai din  ZdpN, banii ar urma să fie folosiți pentru asfaltări,  sistematizarea verticală a spitalului și a blocului ANL, modernizarea pieței Nada Florilor, construirea cantinei de la Școala “Ion Irimescu”, extinderea Secției de pneumologie, modernizarea Parcului Prefecturii și reabilitarea stației de captare a apei Baia III.

 

 

CITESTE

http://www.ziaruldepenet.ro/2018/03/25/primaria-falticeni-se-imprumuta-cu-aproape-11-milioane-lei-pentru-investitii/

Primarul Cătălin Coman a spus, fără a oferi cifre, că  “gradul de îndatorare al municipiului Fălticeni este extrem, extrem de mic”  și a reluat mai vechea idee că  “în 2020 toate străzile vor fi asfaltate”.

Olguța Popa a replicat: “Creditul este destul de mare făcând un raport cu bugetul municipiului, eu aș fi propus să fie propus dezbaterii publice”, Coman făcând referire la creditele contractate de primarul de Suceava Ion Lungu și de președintele CJ Gheorghe Flutur, ambii PNL, dar fără să dea cifre, doar a emis păreri: “Rata noastră de îndatorare este extrem, extrem de mică.  Nu cred că fălticeneanul este mai prejos decât suceveanul, și noi avem nevoie de investiții și noi avem nevoie să ne dezvoltăm”.

A urmat la cuvânt Dan Fodor(PNL) care a spus că  “va fi foarte greu când se vor suprapune cele două credite, timp de un an, dar voi vota pentru”,  după care Coman a revenit triumfător :  “Noi atragem bani europeni, avem 7 proiecte europene, până acum în Fălticeni s-au derulat în total vreo 3 sau 4”.

 

MIHAI SPÎNU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 28 martie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: martie 28, 2018 @ 10:45 am
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 9DW13a to the field below: