MOFTURI FĂLTICENENE: Să îngrădim parcurile, să vină împrumuturile! Să cânte muzica, să vină miliția! - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Pamflet  >  Articolul curent

MOFTURI FĂLTICENENE: Să îngrădim parcurile, să vină împrumuturile! Să cânte muzica, să vină miliția!

De    •   Publicat acum 1 an, 25 martie 2018   •   Fara comentarii

@  Proiectul anunțat anul trecut cu mare tam-tam, îl știți, cel cu zeci de statui pe faleză se pare că a murit înainte de a se naște. Nu e nicio pagubă, fie-i amintirea uitată!  Așa cum sigur știți, dar ne face plăcere să reamintim,  colegii de la  ZdpN  au scris intens pe acest subiect, punând accent pe opiniile specialiștilor care chiar se pricep la aspect. Concluzia majorității celor întrebați de noi a fost că nu au ce căuta busturile și arcurile de triumf într-un spațiu și așa înghesuit.  După ce aceste păreri au apărut în ziar, mai mulți indivizi cu munci de răspundere ne-au spus că am fost beșteliți la greu de profesorul de educație fizică și sport că habar nu avem, că nu respectăm istoria orașului, că semănăm ură și alte prostii asemănătoare.  Dar uite că ultimele evenimente ne dau dreptate : proiectul s-a redus la două statui, care îl vor încadra pe maiorul Ioan, în micul parc de lângă primărie.  Oficial, s-a tot vorbit de îmbunătățirea documentației, de atragerea de noi fonduri, de o analiză temeinică și despre alte bla-bla-uri pe care nici nu ne-am obosit să le reținem. Neoficial, nu sunt bani și gata.

@   Hopaaaaa, fiți atenți, seara se vor închide parcurile! Proiectul gândit de mai marii orașului ne pregătește garduri frumoase și înalte la parcul dintre spital și muzeul Irimescu ( căruia eu îi spun tot  23,  ca pe vremuri ) și la spațiul verde de lângă primărie ( despre care am adus vorba la primul punct ).   Probabil că, noaptea, pe acolo se petrec unele chestii imorale sau ilegale, de s-a luat decizia îngrădirii.  Sigur, ar mai exista varianta montării de camere video și intensificarea patrulării polițiștilor locali pentru ca parcurile să rămână așa cum sunt acum, adică fără garduri.  Dar, dacă plasele de sârmă au mers la locurile de joacă, de ce n-ar merge piatra și fierul forjat la parcuri ? 

  

 

@   Un deputat profesor care, la alegerile trecute, ne împuia capul cu tot felul de promisiuni și care apoi a devenit purtător de cuvânt a ajuns subiect de mișto prin unele cercuri de apolitici. Comentau unii, la o cană de vin fiert când încă zăpada și gerul ne creau probleme, că proiectul mult cântat de el, al renovării casei memoriale din partea de sus a uliței Rădășenilor, mai are de așteptat până după inaugurarea parcării subterane din piața Nada Florilor.  Cum care parcare? Cea care nu se va mai construi, probabil, nici în următoarea jumătate de veac.  De ce ?  Pentru că nu sunt bani europeni, iar cei naționali sunt prea rari.  Și tot chibiții comentau, după încă o cană de vin fiert, că nici nu va mai fi nevoie de parcare, deoarece în viitor, așa cum știm de la guru Mironov, mașinile vor dispărea și transportul se va face mai mult aerian.  Bun, dar atunci hai să amenajăm heliporturi. Oare pentru astea or fi fonduri europene?

 

 

@   Deși nu țineam neapărat, să spunem ceva și despre liberali.  Cică o parte a lor, mai ales cei cu oarece funcții ( aici abia ne abținem să nu pufnim în râs… ) s-au supărat foc pe  mofturile  de data trecută și promit să redeschidă biroul parlamentar.  Spor la treabă, dar aveți mare grijă, nu vă grăbiți prea tare, să nu rupeți cheia în broască !   Dacă e nevoie, poate ar fi indicat  să mai faceți o slujbă de sfințire, nu știm cât ajută, dar nici nu strică.  Știm noi un popă care s-ar trezi și în crucea nopții și ar veni în pas alergător, numai să-l chemați și apoi să-i mai acordați atenție…  Nu, nu e cel cu evenimentele culturale, pe altul îl bate gândul să facă ochi în politică.

@  Un fost iepuraș la ultimele alegeri de primar nu-și găsește tihna printre atâtea activități comercial – recreative și vrea musai în politică.  Drept pentru care a tatonat să vadă cum se poate strecura în partidul mai mic din alianță. Alianță e un fel de a spune, că la câte tălpi se aplică zilnic ne și mirăm cum de nu se rupe definitiv lanțul de iubire. Iepurașul de care vorbeam se arată tot mai atent cu șeful de la județ, șef caracterizat de unii ca un traseist cu interes economic și atât.  Vorba aia, traseist la traseist trage.  Sau traseist la traseist nu-și scoate ochii. Iar dacă nu se poate face joncțiunea, nu-i nimic, mai există o variantă: un alt partid caută, deocamdată fără succes, să-și facă echipă la Fălticeni.  Pentru iepuraș oricum nu contează că partidul e din cealaltă parte…

 –

 –

DANIEL BOGHIȚA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 25 martie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: martie 25, 2018 @ 7:28 pm
 • Sub: Pamflet, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string phRL62 to the field below: