Intervenții de deszăpezire a pistei și de degivrare a aeronavelor la aeroportul Suceava

Noaptea de sâmbătă spre duminică a fost dificilă și pentru echipele de intervenție și controlorii de trafic aerian de pe aeroportul Suceava din cauza ninsorii, viscolului și temperaturilor scăzute.

Echipa operaţională a aeroportului şi-a dat examenul de sfârşit de sezon de iarnă permiţând aeronavei  Wizz Air  cu ruta Bologna – Suceava – Bologna să aterizeze şi să decoleze în condiţii de siguranţă.

Tot în siguranţă a aterizat şi cursa  Tarom  București – Suceava, cursă ce a decolat duminică.

Operaţiunile echipei au constat în deszăpezirea pistei şi menţinerea acesteia la parametrii necesari aterizării / decolării în condiții de siguranţă, precum şi degivrarea aeronavei  Wizz Air,  activitate mult mai sensibilă decât cele obișnuite deoarece, în urma inspecţiei vizuale, aeronava prezenta depuneri întinse de gheaţă acoperită de zapadă umedă, factori ce influențează zonele cu senzori şi care scad portanţa avioanelor, crescând riscul de producere a unei catastrofe aviatice.

Din cauza temperaturii scăzute, a ninsorii abundente și a suprasolicitării, utilajele şi unele din echipamentele necesesare operaţiunilor la aeronavă au suferit mici întreruperi, unele repetate, fapt ce a dus la întârzierea decolării cursei  Wizz Air, dar nu şi la anularea acesteia.

 –

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Sursă foto : Aeroport Suceava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string jgvBDA to the field below: