Proiect de reducere a riscului de sărăcie în comuna Preutești - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Proiect de reducere a riscului de sărăcie în comuna Preutești

De    •   Publicat acum 9 luni, 13 martie 2018   •   1 comentariu

Centrul Diecezan Caritas Iași, în calitate de beneficiar, anunță începerea proiectului A.M.I.C. – Acțiuni Multiple și Integrate pentru Comunitate.

Proiectul va fi implementat alături de Primăria Preutești și Școala Gimnazială Preutești.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială prin dezvoltarea și implementarea de măsuri integrate: oferirea de servicii sociale (educaționale, consiliere, mediere, formare profesională), medicale (servicii stomatologice, servicii oftalmologice) și socio-medicale (servicii de îngrijire la domiciuliu) pentru 560 persoane din comunitatea marginalizată non-romă.

Obiectivele specifice ale proiectului: reducerea fenomenului de părăsire timpurie a școlii prin dezvoltarea de servicii educaționale pentru preșcolari, servicii tip ”școală după școală” și oferirea de pachete integrate pentru 95 elevi din comunitatea marginalizată vizată în proiect; creșterea gradului de integrare pe piața muncii pentru 308 persoane prin oferirea de măsuri integrate de ocupare : informare, consiliere, formare profesională și mediere ocupațională, în perioada de implementare a proiectului; creșterea gradului de ocupare pe piața muncii și stimularea ocupării pe cont propriu a 93 persoane din comunitatea marginalizată, creșterea calității vieții pentru 560 de persoane din comunitatea marginalizată prin oferirea de servicii socio-medicale, sociale, îmbunătățirea condițiilor de locuit și asistență juridică în cele 36 de luni de implementare a proiectului și creșterea gradului de implicare activă a membrilor comunității în viața socială și facilitarea dezvoltării de parteneriate pentru soluționarea problemelor socio-economice.

Valoarea totală a proiectului este de 16.989.905 lei, din care 16.902.064 lei valoare nerambursabilă UE.

Perioada de derulare a proiectului este 12 februarie 2018 – 11 februarie 2021.

 –

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 9 luni, 13 martie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: martie 13, 2018 @ 2:44 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , ,

1 comentariu

 1. Laur spune:

  Atâta timp cât cei care vor gestiona direct acesti bani : 16.989.905 (Primaria Preutesti si Centrul Diecezan Caritas Iasi) nu vor publica lunar, trimestrial, semestrial, anual si multi-anual, pe ce s-a folosit sau cheltuit, concret, fiecare leu; acest proiect, risca sa fie un nou mare tun, iar familiile risca sa fie luate pe post de fraieri, buni de pus sa semneze acte, pe care, poate, de multe ori, nici nu stiu sa le citeasca, sau nici nu înteleg ce înseamna termenii juridici si lucrurile la care se angajeaza. Cât despre aceasta noua gaselnita : Centru Diecezan, are oare vreo pagina publica, în care sa-si prezinte întreaga activitate, resursele si modul în care a a lucrat concret cu oamenii, sau cum a folosit banii publici, cât si toate persoanele ce sunt înscrise aici, cu diferite functii, sau ca asa-zisi parteneri?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string kCiLbj to the field below: