Cadrele didactice din Fălticeni nu vor primi bani de navetă pentru decembrie și ianuarie. Coman îi acuză pe unii profesori că “solicită să li se plătească naveta și când nu au ore” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Cadrele didactice din Fălticeni nu vor primi bani de navetă pentru decembrie și ianuarie. Coman îi acuză pe unii profesori că “solicită să li se plătească naveta și când nu au ore”

De    •   Publicat acum 11 luni, 13 martie 2018   •   3 comentarii

La ședința de azi a Consiliului Local Fălticeni, primarul Cătălin Coman a atras atenția conducerii unităților de învățământ să prezinte rapoarte exacte referitoare la decontarea navetei cadrelor didactice.

La o solicitare a consilierei locale PNL Olguța Popa că din luna noiembrie 2017 profesorii nu au mai primit contravaloarea navetei, Coman a răspuns că  “în ședința Consiliului Local din luna martie nu am acordat datorită  (sic – n.r.)  faptului că nu am avut buget aprobat.  În ședința din 27 martie se va aproba naveta.

Olguța Popa:  Se va primi și retroactiv ?

Cătălin Coman: Nu, se va primi naveta pe februarie. În luna decembrie se plătea în ianuarie, în ianuarie nu am avut buget aprobat, același lucru s-a întâmplat și în luna ianuarie pentru februarie. În ședința din martie, peste câteva zile, vor primi bănuții pentru februarie.

Olguța Popa: Deci decembrie și ianuarie vor rămâne luni nedecontate.

Cătălin Coman: Nu am avut buget aprobat, nu am putut…

Olguța Popa: Să știți că profesorii sunt foarte nemulțumiți din acest punct de vedere… )”

În acest punct al discuției, Coman a avut un ton critic: “Sunt multe de discutat, profesorii sunt nemulțumiți pentru că li se decontează naveta nici măcar când nu vin. Sunt, din păcate, la unele unități școlare, ni se transmit date despre profesori care solicită să li se plătească naveta și ei nu au ore în ziua respectivă.  Noi întotdeauna am fost parteneri corecți și de fiecare dată am aprobat cuantumul maxim al navetei, vreau să avem și din partea cealaltă o chestie de seriozitate. Trebuie ca acest cadru legal să fie respectat de toată lumea. Nu putem deconta naveta unui profesor care nu are ore în ziua respectivă sau care este în concediu sau care este în vacanță sau care nu vine. Decontăm naveta strict în cadru legal.

Olguța Popa: Cadru legal înseamnă și decembrie și ianuarie.

Cătălin Coman: Nu pe toată luna ! Am primit și pe vacanțe… O să solicităm de la fiecare unitate școlară câte un pontaj cu profesorii pentru fiecare zi când vin la ore”.

 –

MIHAI SPÎNU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email

3 comentarii

  1. Ion spune:

    Profesorul Catalin Coman taie banii profesorilor navetiști?

  2. cvbc spune:

    Oare toti acesti parveniti, ce-si succed mandatele de hibernare, prin primarii si toate institutiile publice, cu zecile de ani, pentru ei si familiile si clanurile lor, au folosit vreodata, în ultimii 28-30 de ani, transportul în comun? Au vazut macar în ce conditii oribile se chinuie elevii sa vina la scoala? Au vazut în ce hal arata drumurile, sau cele doua autogari din oras? Au vazut ca atât pe raza orasului, cât si în multe sate, nu mai exista nici macar o statie, sau un adapost calumea, unde sa stai sa astepti un microbuz (ca autobuzele au fost suprimate de mult!). Au vazut cum stau înghesuiti, claie peste gramada, toti acesti copii din mediul rural si cum sunt tratati, precum sacii de cartofi, sau precum o cantitate neglijabila, atât de ei, ca politicieni, cât si de privatii si companiile lor de transport în comun? Au vazut acesti hoti infecti ca trei sferturi din aceste familii n-au locuri de munca, iar tinerii nu stiu care pe unde sa apuce, de-i aduc, pe multi, în cosciug, în loc sa se bucure de viata, sa-si fondeze familii, în locurile de unde sunt si sa dezvolte acele locuri? Au vazut acesti functionari cât pot fi de perfizi, de hoti, de infecti, de habarnisti, dar si cât pot fi de slab pregatiti, semi-analfabeti si pur si simplu prosti de nu stii unde sa fugi sau sa te ascunzi de ei? Au vazut, ca multi dintre ei nu au realizat nimic pentru comunitati, ci pur si simplu au contribuit la distrugere, la discriminare, la împingerea oamenilor spre gesturi extreme? Câte dintre aceste sate, au beneficiat, din partea primariilor, de asfaltari, canalizare, apa potabila, gaz, informare lunara si anuala, cu privire la fondurile europene ce pot fi atrase de oameni? Câti dintre angajatii primariilor, mult prea gras platiti, la cât sunt de habarnisti si incompetenti, au sprijinit cu ceva tineretul, familiile tinere si în general, oamenii din aceste sate? Dar nu, ei cica asteapta investotorii straini! Aia care ne lasa pe toti în coatele goale, dupa ce sunt lasati sa cumpere, la preturi derizorii, tot ce misca : terenuri, ferme, resurse naturale, apa potabila, animale, pasari, paduri, livezi, lacuri, tot!

  3. un cetatean spune:

    Bine ca sunt bani pentru schimbat “stelutele” la Craciun, de facut spectacole si manifestari cu toti expiratii, de dat lucrari de reabilitari si constructii la toti incompetentii, dar bani de naveta pt. niste oameni care reprezinta stalpii societatii, nu sunt! Falticeni Municipiu cultural!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string rB99O2 to the field below: