Șoseaua de centură a Sucevei nu va fi finalizată nici anul acesta! Licitația abia a fost lansată în SEAP, ofertele vor fi deschise pe 8 iunie, după care urmează contestațiile! - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Șoseaua de centură a Sucevei nu va fi finalizată nici anul acesta! Licitația abia a fost lansată în SEAP, ofertele vor fi deschise pe 8 iunie, după care urmează contestațiile!

De    •   Publicat acum 2 ani, 9 martie 2018   •   Fara comentarii

*continuă bătaia de joc! Șoseaua de centură a municipiului Suceava nu are fonduri alocate pentru acest an, iar lucrările de finalizare abia au fost scoase la licitație 

*pentru finalizarea proiectului ar mai fi necesare 87.652.226,89 RON – aproximativ 19 milioane euro

*la final, nota de plată a șoselei de 12 kilometri, cu o bandă pe sens, va depăși 100 milioane euro!

 

Finalizarea ultimilor 7 kilometri ai șoselei de centură a municipiului Suceava, un drum cu o bandă pe sens al cărei construcții a demarat în urmă cu 11 ani – a fost scoasă la licitație de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, la 3 ani de la abandonarea lucrărilor la stadiul de circa 85 %.

Potrivit anunțului lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), valoarea lucrărilor rămase de executat pentru a se finaliza proiectul rutei ocolitoare început în anul 2008 este de 87.652.226,89 RON, circa 18,8 milioane euro, iar termenul de finalizare ar urma sa fie 9 luni de la semnarea noului contract, cu o garanție de minim 60 de luni. Garanția de bună execuție este de 10 % din valoarea contractului. Data limită de evaluare a ofertelor este 8 iunie 2018, după care urmează perioada de contestare, ceea ce înseamnă că finalizarea centurii anul aceste iese din discuție.

Cu toate acestea, în bugetul Ministerului Transporturilor pe acest an proiectul centurii Sucevei are zero lei alocați pentru acest obiectiv, iar banii sunt doar o promisiune lansată în spațiul public de liderii PSD Suceava după o întâlnire avută cu Liviu Dragnea la Sucevița, care vroia sprijinul organizației județene pentru a-și menține puterea în partid. “Șoseaua de centură a Sucevei va fi finalizată în acest an de Ministerul Transporturilor – fapt asumat și întărit de noul ministru”, se transmitea într-un comunicat de presă al PSD Suceava, organizația păstorită de senatorul Ioan Stan.

Data finală pentru depunerea ofertelor este 25 aprilie, iar garanția de participare la licitație este de 800.000 lei.
În anunțul de pe SEAP se mai precizează: “Achizitia este necesara pentru buna desfasurare: Realizarea restului ramas de executat si finalizarea obiectivului va conduce la darea in functiune integrala a celor 12,4 km de drum ce asigura scoaterea traficului greu si de tranzit din municipiul Suceava asigurand fluenta traficului si reducerea timpilor de parcurs, dat fiind ca in municipiul Suceava converg 4 drumuri nationale: DN2, DN 29, DN 17, DN29A”.

În bugetul pe 2018 al Ministerului Transporturilor, varianta ocolitoare a Sucevei nu are niciun leu alocat pe credite bugetare.

Din cei 12,4 kilometri ai drumului, circa 7 kilometri mai sunt de finalizat, pe ruta Șcheia – Moara.

Până acum, lucrările au depășit 85 milioane euro.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 0hLWdg to the field below: