Prefectul Adomnicăi l-a mustrat pe ministrul Educației, Popa: “În ultimul an am simțit la USV un mesaj oarecum critic, astăzi am simțit un mesaj mai echilibrat” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Prefectul Adomnicăi l-a mustrat pe ministrul Educației, Popa: “În ultimul an am simțit la USV un mesaj oarecum critic, astăzi am simțit un mesaj mai echilibrat”

De    •   Publicat acum 2 ani, 7 martie 2018   •   Fara comentarii

Astăzi, cu prilejul împlinirii a 28 de ani de existență a Universității Ștefan cel Mare Suceava, prefectul PSD Mirela Adomnicăi nu s-a răbdat să nu arunce săgeți spre fostul rector Valentin Popa, actual ministru al Educației în guvernul PSD Dăncilă.

La începutul ședinței, rectorul Mihai Dimian (cunoscut ca un critic al ultimelor guverne PSD – ALDE) afirmase că “există o inechitate la nivel național în modul cum sunt distribuite locurile bugetate.

Centralizarea a condus la alocarea resurselor după alte criterii decât cele de merit, până anul trecut era o admitere centralizată și o distribuire după criterii de ei știute.

Suntem capabili să aducem jumătate din bugetul universității din competiții, din păcate birocrația, incompetența, nu știu ce anume, conduc la limitarea unei resurse care ne este oferită, fondurile europene.

În ceea ce privește brevetarea, transmit un mesaj de alarmă, suntem la nivelul de după primul război mondial și după cel de-al doilea război mondial și acest lucru atrage importarea de tehnologii care puteau fi dezvoltate în România”.

În cuvântul său, Adomnicăi a ținut să răspundă: “În ultimul an, de când îndeplinesc vremelnic funcția de prefect, am simțit în sală, alături de dvs., un mesaj poate întemeiat în mare parte, oarecum critic din partea fostei conduceri, reprezentată de actualul ministru al Educației pentru că, într-adevăr, vă confruntați cu multe probleme.

Astăzi am simțit un mesaj mai echilibrat, îmi doresc ca această schimbare de abordare să se datoreze și faptului că un coleg de-al dvs. aflat acum mai aproape de problemă, a înțeles că, până la urmă, avem același interes, nu suntem în tabere diferite.

Apreciez această nouă abordare a echipei manageriale”.

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 7 martie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: martie 7, 2018 @ 6:45 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string J8n4za to the field below: