Miercuri se reiau cursurile la USV. O parte din activități au fost relocate la Observatorul Astronomic și la Camera de Comerț și Industrie - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Miercuri se reiau cursurile la USV. O parte din activități au fost relocate la Observatorul Astronomic și la Camera de Comerț și Industrie

De    •   Publicat acum 1 an, 27 februarie 2018   •   Fara comentarii

Cursurile Universității Ștefan cel Mare Suceava vor fi reluate miercuri 28 februarie, deși gerul va continua.

Studenții au stat acasă sau în cămine luni și marți, conducerea USV considerând că problemele sistemului de termoficare centralizată ar putea afecta sănătatea lor și a cadrelor didactice.

Reprogramarea activitatilor didactice se va efectua după un orar stabilit de fiecare facultate în parte.

Rectorul Mihai Dimian a precizat, azi, că în majoritatea spațiilor alocate desfășurării activităților didactice, temperaturile se situeaza între 18 si 23 grade Celsius.

“Deși ne-am dori să fie un minim de 20 grade, considerăm acceptabil, pentru maximum 2 zile, și o temperatură de minim 18 grade Celsius.

Pentru spațiile în care s-au înregistrat temperaturi mai scăzute s-au propus, pentru următoarele 2 zile în care progoza indică temperaturi scăzute, 3 tipuri de măsuri :

  1. Mutarea activităților de miercuri si joi din corp A sala 115 în corp D – amf.  Dimitrie Leonida, din corp A sala 112 în Observatorul Astronomic ( etaj 1 ) – sala de conferințe (etaj 1), din corp A sala 111 în Observatorul Astronomic ( parter ) – Sala Planetariu, din corp B sala FIM 1 în Camera de Comerț și Industrie ( etaj 1 ) sala de conferințe.

Pentru aula din corpul A se poate utiliza auditorium sau aula din corpul E dacă profesorii și studenții decid acest lucru. 

  1. Mutări specifice facultății asupra cărora veți fi anunțați de cadrul didactic sau conducerea facultății.
  2. În cazul în care respectiva activitate nu se poate reloca, puteți decide ( profesorul și studentii prezenți ) măsurile necesare – scurtarea programului la o oră și jumătate – cu recuperarea pe parcurs, fără a fi nevoie de reprogramarea activității sau reprogramarea activității”a menționat Dimian.

Cadrele didactice împreună cu studenții vor stabili, de comun acord, programul de recuperare a activitților didactice neefectuate din zilele de 26 si 27 februarie, astfel încât toate activitățile să fie recuperate până pe 18 martie.

Administrația Națională de Meteorologie a instituit cod portocaliu de temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua, în Moldova până joi 1 martie, ora 10,00.

 –

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string vDSWKW to the field below: