FSLI: Ministrul Muncii dezinformează, grila de salarizare pentru educaţie a fost impusă, nu negociată!  - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

FSLI: Ministrul Muncii dezinformează, grila de salarizare pentru educaţie a fost impusă, nu negociată! 

De    •   Publicat acum 1 an, 27 februarie 2018   •   Fara comentarii

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ atrage atenția că nu a fost nicio înțelegere secretă în ceea ce privește grilele de salarizare referitoare la educație şi nu a semnat niciun  acord în acest sens cu Ministerul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

„Din contră, FSLI a fost federaţia care a protestat faţă de prevederile Legii de salarizare din sistemul bugetar referitoare la poziționarea inacceptabilă în grila de salarizare a personalului didactic.

Modul prin care unii reprezentanţi ai Guvernului încearcă să arunce vina pe liderii de sindicat din educație, că ar fi fost de acord cu această grilă de salarizare arată, de fapt, că nu există coerenţă şi decenţă în afirmațiile lor se menționează într-un comunicat.

Sindicaliștii spun că Ministerul Muncii  a prezentat  doar grilele de salarizare pentru personalul didactic, fără a avea posibilitatea de a vedea grilele de salarizare din alte domenii bugetare.

FSLI afirmă că  nu s-a spus nimic referitor la faptul că, din cauza noii Legi de salarizare menite să elimine inechităţile referitore la veniturile celor care lucrează în sectorul bugetar, se va ajunge ca salariaţii cu studii gimnaziale sau medii din alte sectoare bugetare, aşa cum este administraţia locală, cea care adună votanţii, să câştige în anul 2018 venituri similare cu cele ale profesorilor în anul 2022.

Nu ni s-a prezentat textul Legii salarizării pentru a vedea şi nedreptatea legată de modul de calcul al sporurilor.

Aşa cum stau lucrurile în prezent referitoare la acest aspect, sunt zeci de mii de salariaţi care sunt afectați de această prevedere”.     

 

 

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string iElbdh to the field below: