Dezastru pe strada Sucevei din Fălticeni: au reapărut gropile, capacele de canal sunt adevărate capcane pentru șoferi, iar asfaltul a crăpat pe porțiuni întregi - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Dezastru pe strada Sucevei din Fălticeni: au reapărut gropile, capacele de canal sunt adevărate capcane pentru șoferi, iar asfaltul a crăpat pe porțiuni întregi

De    •   Publicat acum 10 luni, 17 februarie 2018   •   2 comentarii

 • Valoarea totală a investiției finalizate în urmă cu doar 2 ani a fost de 3,87 milioane lei și ni se promitea un covor asfaltic impecabil și capace de canal la nivel: ceea ce a ieșit s-a văzut și anul trecut, când s-au făcut cârpeli la cârpeli, și se văd și anul acesta, după câteva zile cu zăpadă și timp friguros

 

 

Lucrările de mântuială executate pe strada Sucevei din municipiul Fălticeni își arată limitele după numai 2 ani: gropi în carosabil, asfalt crăpat, canale care reprezintă pericol pentru conducătorii auto.

Investițiile pe porțiunea dintre ocolul silvic și ieșirea din oraș, inclusiv cele două sensuri giratorii, au fost realizate de Transporturi Auto  Botoşani, la semnarea contractului fiind prezenți, la acea vreme, preşedintele Consiliului Judeţean Cătălin Nechifor, deputatul Ioan Stan şi vicepreşedintele CJ Alexandru Rădulescu, toți membri de frunte ai PSD.

Primarul Cătălin Coman, membru al aceluiași partid, spunea că semnarea contractului  “reprezintă un moment extrem de important pentru municipiul Fălticeni, cât şi pentru întreg judeţul Suceava”,  mai ales că ultimele lucrări de reabilitare completă a străzii fuseseră realizate în ultimii ani de comunism.

 

Valoarea contractului a fost de 3,87 milioane lei, fondurile fiind asigurate din bugetul local, de Consiliul Judeţean şi de Guvern.

Demn de amintit este că amenajarea carosabilului s-a făcut după ce  Transporturi Auto (deținută de fostul președinte PSD Botoșani)  a readus drumul la starea inițială, conform standardului cerut în caietul de sarcini, atribut care revenea, inițial, societății  3T Construct- o firmă deținută de unul dintre acționarii Tel Drum Teleorman.

De asemenea, trebuie să menționăm că am solicitat în scris, în mai multe rânduri, să ni se comunice care a fost valoarea finală a lucrărilor de refacere a străzii Sucevei, dar, în stilul caracteristic Primăriei Fălticeni care servește exclusivități și informații de interes public doar celor subordonați politic și ierarhic, a refuzat să ne răspundă.

 

 

 

ZdpN  a prezentat pe larg, de-a lungul timpului, acest subiect, de exemplu în vara anului 2015, atunci când șoferii erau de-a dreptul exasperați de gropile din asfalt.

http://www.ziaruldepenet.ro/2015/07/17/continua-calvarul-de-pe-strada-sucevei-din-falticeni/

 

La final de 2015, recepția lucrărilor la rețeaua de apă și canalizare era o adevărată aventură pentru angajații ACET Fălticeni.

http://www.ziaruldepenet.ro/2015/12/07/strada-sucevei-din-falticeni-acet-receptioneaza-delasarea-la-apa-si-canalizare/

 

 

În anul următor, 2016, ieșea la iveală calitatea îndoielnică a lucrărilor pe strada Sucevei, așa încât erau necesare noi intervenții.

http://www.ziaruldepenet.ro/2016/05/06/lucrari-de-calitate-pe-strada-sucevei-din-falticeni-se-reiau-reparatiile-si-carpelile/

 

 

 

În prezent, telenovela “calității” carosabilului continuă, așa încât sunt necesare noi cârpeli pentru ca traficul rutier să se desfășoare cât de cât normal.

Întrebarea care se pune este: cum a fost posibil ca o asemenea lucrare să fie recepționată, asumată și achitată din bani publici?

 –

 –

DAN PASCARU

FOTO: MIHAI SPÎNU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email

2 comentarii

 1. Lucica Lazar spune:

  Asa sunt toate străzile din Fălticeni.
  Se veniti sa filmați si străzile Caporal Diaconita si Humorului, sunt numai gropi…primarul Coman a promis ca le asfalteaza pana in septembrie 2017 dar au fost doar promisiuni.
  Rusine!!
  Coman nu se poate numi un bun gospodar…Cum primarii din comune pot face drumurile si el nu? Aceia sunt buni gospodari si ii intereseaza ca comunele si datele sa arate bine nu va Falticeniul 😡😡😡

 2. un cetatean spune:

  Romania, U.E., 2018, secolul 21! Respect pt. toti “inginerii” care isi pun parafa si pentru toti care au dat la lopata!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string ntAjlu to the field below: