Amenzi și lemn confiscat de o echipă mixtă de polițiști și reprezentanți ai Gărzii de Mediu Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Amenzi și lemn confiscat de o echipă mixtă de polițiști și reprezentanți ai Gărzii de Mediu Suceava

De    •   Publicat acum 11 luni, 11 februarie 2018   •   Fara comentarii

 

Polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava împreună cu reprezentații Gărzii Forestiere Suceava și ai Direcției Silvice Suceava au organizat, în perioada 2-9 februarie 2018, o acțiune în sistem integrat pe raza județului pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos. Au fost efectuate 48 de controale în urma cărora s-au aplicat 108 sancțiuni contravenționale, în valoare de 80.726 lei. De asemenea, au fost confiscaţi 97,77 m.c material lemnos în valoare de 42.016 lei.

Pe data de 02.02.2018, ora 04.53, echipa de control formată din polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și specialiștii Gărzii Forestiere Suceava, a oprit pentru control pe DN 176, din comuna Vama, autoutilitara cu semiremorcă condusă de un localnic de 57 de ani, care transporta în semiremorcă  cherestea de esență răşinoase, fără a poseda aviz de însoţire a materialului lemnos. În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a conducătorului auto, cu amendă în cuantum de 10.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar ca măsură complementară, confiscarea cantităţii de 50,12 m.c. cherestea de esență răşinoase în valoare de 30.000 lei, ce a fost predată în custodie Ocolului Silvic Vama şi indisponibilizarea la sediul poliției a ansamblului auto în valoare de aproximativ 30.000 de euro. Totodată, pentru lipsa I.T.P., conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform O.U.G. nr.195/2002, fiindu-i reţinut certificatul de înmatriculare al semiremorcii.

Tot pe 02.02.2018, la ora 06.22, pe aceiaşi arteră rutieră, respectiv DN 176, din comuna Vama, echipa mixtă a oprit pentru control autoutilitara condusă de angajatul unei societăți comerciale din comuna Moldoviţa, care transporta cantitatea de 41,41 m.c. lemn rotund de esență răşinoase, conform avizelor secundare de însoţire prezentate și emise la data de 02.02.2018. Întrucât, s-au constatat neconcordanţe între datele înscrise în avizele de însoţire şi materialul lemnos transportat, ansamblul auto a fost condus la sediul depozitului Dragoşa al Ocolului Silvic Vama, unde, în urma inventarierii, specialiștii silvici au constatat faptul că, bărbatul transporta în plus, cantitatea de  11,95 m.c lemn, decât cea prevăzută în documente. În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societății  cu amendă în cuantum de 6.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 11,95 m.c. lemn rotund răşinoase în valoare de 3.000 lei, ce a fost predată în custodie Ocolului Silvic Vama.

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 11 luni, 11 februarie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 11, 2018 @ 2:53 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string m0lyzX to the field below: