FSLI: “Restanţele Guvernului în faţa angajaţilor din educaţie, motiv pentru declanşarea protestelor” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

FSLI: “Restanţele Guvernului în faţa angajaţilor din educaţie, motiv pentru declanşarea protestelor”

De    •   Publicat acum 2 ani, 9 februarie 2018   •   Fara comentarii

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a înaintat premierului Viorica Dăncilă, precum şi ministrului Educaţiei Valentin Popa, ministrului Muncii Olguţa Vasilescu şi ministrului Finanţelor Publice Eugen Teodorovici memorii prin care sunt semnalate problemele grave din sistemul de învăţământ, în special cele care vizează salarizarea personalului.

Sindicaliștii atrag atenția că nemulţumirile angajaţilor sunt mari şi că lipsa dialogului social pentru rezolvarea acestora  ne va determina să declanşăm protestele în perioada următoare”. 

FSLI cere aplicarea de urgenţă a măsurilor reparatorii în cazul salariaţilor încadraţi part-time sau cu fracţiuni de normă, care au venituri sub salariul minim pe economie, dar care sunt obligaţi să plătească contribuţii la nivelul salariului minim pe economie.

Salariaţii încadraţi cu jumătate de normă vor încasa venituri mai mici cu 200 de lei, iar încadraţi cu un sfert de normă nu vor încasa niciun leu la salariu, ci vor fi nevoiţi să achite din venitul familiei contribuţiile către bugetul de stat.

FSLI cere modificarea de urgenţă a Legii privind salarizarea bugetarilor, întrucât a creat discriminări atât în rândul anajaţilor din sistemul bugetar, dar şi în rândul angajaţilor din învăţământ.

Reîncadrarea personalului didactic, pe această lege, începând cu data de 1 iulie 2017, a dus la situaţii absurde prin care personalul didactic necalificat este mai bine plătit decât personalul didactic calificat cu definitivat, grad didactic II sau chiar grad didactic I.

FSLI solicită, de asemenea, ca majorarea de 20 % de la 1 martie să se acorde întreg personalului angajat în educaţie şi nu doar personalului de predare.

Blocarea posturilor din sistem aduce un alt pericol : sute de angajaţi nu îşi vor putea încasa salariile pe data de 14 februarie.

În mai multe unităţi de învăţământ lipsesc administratorii financiari care trebuie să semneze statele de plată şi, deşi sunt posturi vacante, acestea nu pot fi ocupate, din cauza deciziei Guvernului.

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 9 februarie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 9, 2018 @ 7:55 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string uyg94C to the field below: