Cei 38 de procurori suceveni au soluționat peste 15.000 de dosare, anul trecut - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Cei 38 de procurori suceveni au soluționat peste 15.000 de dosare, anul trecut

De    •   Publicat acum 1 an, 9 februarie 2018   •   Fara comentarii

*1.922 de inculpați au fost trimiși în judecată

La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a avut loc adunarea generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava şi al parchetelor de pe lângă judecătoriile din judeţul Suceava, pentru prezentarea raportului de bilanţ privind activitatea desfăşurată în 2017.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a funcţionat cu 11 procurori dintr-o schemă de 14, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava cu 8 procurori din 11, Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni cu 5 procurori din 5, Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi cu 6 procurori din 7, Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc cu 2 procurori din 4, Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei cu 2 procurori din 3 şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului cu 4 procurori dintr-o schemă de 4 procurori.

În ceea ce priveşte numărul grefierilor, acesta este insuficient, chiar dacă schema este completă.

În 2017, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava şi a celor 6 parchete de pe lângă judecătoriile subordonate au avut de soluţionat 44.171 dosare ( cu 2.214 dosare mai mult decât în anul 2016 ), fiind soluţionate 15.165 dosare.

În aceeaşi perioadă, au fost soluţionate prin rechizitoriu 1.526 cauze, iar prin acord de recunoaştere a vinovăţiei 49 dosare, fiind trimişi în judecată1.922 inculpaţi, din care 115 inculpaţi în stare de arest preventiv şi 50 inculpaţi prin acord de recunoaştere.

Printre priorităţile stabilite pentru anul 2018, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava şi unităţile de parchet subordonate şi-au propus creşterea operativităţii şi fermităţii în combaterea fenomenului infracţional, respectiv în combaterea corupţiei, a infracţiunilor prin care se aduc prejudicii bugetului de stat, a infracţiunilor din domeniile prioritare ale Ministerului Public, dar şi în combaterea fenomenului infracţional de o complexitate mai redusă.

 

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 9 februarie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 9, 2018 @ 3:59 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 8ZTWBg to the field below: