Studiu USV: piste de biciclete și locuri de joacă în parcul Șipote - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Studiu USV: piste de biciclete și locuri de joacă în parcul Șipote

De    •   Publicat acum 2 ani, 4 februarie 2018   •   Fara comentarii

Prorectorul Mihai Dimian, noul șef al Universității Ștefan cel Mare Suceava în urma numirii lui Valentin Popa ministru al Educației, a publicat rezultatele unui studiu realizat de Facultatea de Silvicultură și care a urmărit identificarea preferințelor sucevenilor față de facilitățile de recreere pe care le-ar putea oferi o eventuală transformare a parcului Șipote într-o zonă de agrement.

Studiul a fost realizat pe un eșantion probabilistic de 305 suceveni, cu vârste de peste 20 de ani,  “ceea ce asigură o eroare maximă tolerată de +/- 5 %, reprezentativă pentru populația municipiului Suceava”.

Rezultatele studiului arată că 83 % dintre persoanele intervievate consideră oportună transformarea parcului Șipote într-o zonă de agrement.

În ceea ce privește posibilele scenarii de amenajare a parcului, 41 % dintre respondenți au selectat scenariul care ar îndeplini cerințele unei posibile modernizări a parcului în care să nu existe niciun fel de tăieri de arbori, iar 55 % au selectat scenariul care ar presupune amplasarea de facilități de recreere pe maxim 30 % din suprafața ocupată de pădure.

Principalele investiții dorite, selectate de peste 80 % din respondenți, sunt de fapt investiții de bază care asigură un minim de dotări pentru orice parc ( coșuri de gunoi, corpuri de iluminat, bănci, alei și toalete publice ).

Următoarea preferință exprimată într-o proporție de 72 %, ar fi realizarea unor piste de bicicletă, o investiție dorită mai ales de tineri.

Crearea unor locuri de joacă pentru copii, a unor fântâni arteziene sau a unui lac artificial sunt preferințe care au fost exprimate de 45 – 55 % din persoanele intervievate.

La polul opus, doar 12 % din respondenți consideră benefică amenajarea unei grădini zoologice în acea pădure și doar 23 % consideră oportună amplasarea unor restaurante.

Mai mult de jumătate din sucevenii intervievați au declarat că nu sunt dispuși să plătească o eventuală taxă de intrare într-un parc de agrement amenajat.

 

 

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 4 februarie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 4, 2018 @ 12:14 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string fom0HD to the field below: