Amenzi și confiscări de material lemnos și vehicule din cauza neregulilor cu material lemnos, la Vama - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Amenzi și confiscări de material lemnos și vehicule din cauza neregulilor cu material lemnos, la Vama

De    •   Publicat acum 2 ani, 2 februarie 2018   •   Fara comentarii

Noaptea trecută,  polițişti din cadrul I.P.J. Suceava, Serviciul de Ordine Publică-Biroul de Combatere a Delictelor Silvice în cooperare cu lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava au oprit pentru control pe D.N. 17, în comuna Vama, un ansamblu de vehicule cu semiremorca încărcat cu material lemnos.

În urma verificărilor, echipa de control a constatat că ansamblul rutier era condus de un bărbat de 58 de ani din Vama şi transporta cherestea răşinoase pentru care nu poseda aviz de însoţire, motiv pentru care transportul a fost condus la sediul depozitului de material lemnos Dragoşa pentru inventariere.

S-a dispus sancţionarea contravenţională a şoferului  cu amendă de 10.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 50 m.c. cherestea răşinoase în valoare de 30.000 lei, ce a fost predată în custodie Ocolului Silvic Vama şi confiscarea ansamblului rutier în valoare de aproximativ 30.000 euro.

De asemenea, şoferului i s-a reținut certificatul de înmatriculare al semiremorcii, pentru lipsă I.T.P.

Tot în cadrul  acţiunii, pe aceeaşi arteră rutieră a fost depistat un angajat al unei societăţi comerciale din Moldoviţa, în timp ce transporta cu un ansamblu rutier 41 m.c. lemn rotund răşinoase, cu avizele de însoţire emise în data de 2 februarie.

Întrucât, în urma analizării încărcăturii, specialiştii silvici au constatat neconcordanţe între datele înscrise în avizele de însoţire şi metarialul lemnos transportat din punct de vedere al diametrelor pieselor de lemn, ansamblul rutier a fost condus la sediul depozitului Dragoşa.

În urma inventarieirii a rezultat un volum de  12 m.c lemn rotund răşinoase, transportat în plus faţă de cantitatea avizată.

În cauză s-a dispus amendarea societăţii  cu 6.000 lei și confiscarea cantităţii de 12 m.c. lemn rotund răşinoase în valoare de 3.000 lei.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul logistic oferit de Ocolul Silvic Vama, care a pus la dispoziţie personal tehnic, utilaje de descărcare a materialului lemnos şi loc de păstrare în custodie.

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

Sursă foto : IJP Suceava

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 2 februarie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 2, 2018 @ 4:12 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string UaMQl1 to the field below: