Plin de șoferi băuți pe străzile din județ. Zeci de echipaje de poliție au împânzit localitățile pentru a-i domoli pe șoferii bețivi - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Plin de șoferi băuți pe străzile din județ. Zeci de echipaje de poliție au împânzit localitățile pentru a-i domoli pe șoferii bețivi

De    •   Publicat acum 2 ani, 28 ianuarie 2018   •   Fara comentarii

Zeci de echipaje de poliţie s-au aflat în teren pe drumurile naţionale, europene, dar şi pe drumurile judeţene şi comunale din interiorul localităţilor. Poliţiştii au acţionat pentru siguranţa traficului rutier în condiţii de ceaţă, iar în partea a doua a zilei au desfăşurat activităţi de identificare a celor care pun în pericol viaţa celorlalţi participanţi la trafic, consumând alcool la volan.

Din fericire, în urma acţiunilor desfăşurate şi prezenţe sporite în trafic a poliţiştilor, nu s-au înregistrat evenimente rutiere soldate cu persoane decedate sau rănite grav, dar un număr mare de șoferi au fost depistați conducând sub influența băuturilor alcoolice.

Pe data de 26.01.2018, la ora 22.30, Secția 9 Poliție Rurală Moara a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe DJ 209C din comuna Moara a avut loc o tamponare, iar unul dintre conducătorii auto pare sub influenţa băuturilor alcoolice. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoturismul într-o curbă periculoasă pe DJ 209C, din comuna Moara, o femeie a fost acroşată de autoturismul condus din sens opus de un localnic de 27 de ani. Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru femeia care circula regulamentar și de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru bărbatul de 27 de ani, căruia, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

În data de 27.01.2018, ora 16.50, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, a oprit pentru control pe str. Calea Unirii din localitate, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de localnic de 32 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

 

La data de 27.01.2018, ora 16.45, în timp ce acționa pe DN 29, la ieșirea din comuna Dumbrăveni, o patrulă din cadrul Poliției orașului Salcea, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism surprins de aparatul radar în timp ce rula cu viteza de 129 km/h în localitate, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanța de circa 2 km, ocazie  cu care, din cauza vitezei excesive, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcției de mers și a părăsit carosabilul. Conducătorul auto a identificat de polițiști ca fiind un tânăr de 23 de ani din  comuna Verești. Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural. Totodată , tânărul de 23 de ani, a fost sancționat contravențional conform OUG nr.195/2002 cu amendă în cuantum total de 1.885 lei, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, neoprirea la semnalele regulamentare ale poliției și neadaptarea vitezei de deplasare la condițiile de drum.

Tot în data de data de 27.01.2018,  la ora 01.15, o patrulă din cadrul Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama, a oprit pentru control pe DJ 176, din comuna Vatra Moldoviței, autoturismul condus de un tânăr de 22 de ani din comuna Frumosu. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La data de 28.01.2018, la ora 03.40, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control pe DN 17B, din comuna Dorna Arini, autoturismul condus de un tânăr de 20 de ani din comuna Cârlibaba. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

 

În aceeași zi, la ora 01.29, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DJ 290, din comuna Vereşti, autoturismul condus de un bărbat de 34 de ani din orașul Salcea. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 28 ianuarie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 28, 2018 @ 2:09 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string IBwWGa to the field below: