Criminalul sălbatic din Baia, ani grei de închisoare: Marius-Andrei Varvara va sta 25 de ani după gratii - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Criminalul sălbatic din Baia, ani grei de închisoare: Marius-Andrei Varvara va sta 25 de ani după gratii

De    •   Publicat acum 2 ani, 27 ianuarie 2018   •   Fara comentarii

  • el l-a ucis cu o ferocitate greu de descris pe un consătean de 63 ani pentru că nu a vrut să îi dea o gură din sucul său

 

 

Pedeapsa cea mai grea pentru criminalul sălbatic din localitatea Baia, care a ucis cu o violență greu de reprodus pe un consătean care putea să-i fie tată. Curtea de Apel Suceava a menținut ieri, 26.01.2018, sentința dată de Tribunalul Suceava care a dat pedeapsa maximă pentru fapta comisă de Marius-Andrei Varvara (19 ani): “acesta să execute pedeapsa cea mai grea de 25 ani (douăzeci şi cinci ani) închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă (de 1 an (un an) închisoare), respectiv 4 luni închisoare, pedeapsa rezultantă de executat fiind de 25 ani (douăzeci şi cinci ani) şi 4 luni (patru luni) închisoare şi interzicerea drepturilor civile prev. de art. 66 lit. a şi b Cod penal, pe o perioadă de 5 ani, cu titlu de pedeapsă complementară.” (extras din sentința Tribunalului Suceava).

 

  • Bătut cu cruzime cu pumnii, picioarele și cu o șipcă dintr-un gard

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus în luna februarie a anului trecut trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Marius-Andrei Varvara (19 ani), din comuna Baia, pentru săvârșirea infracțiunilor de omor și furt calificat, și a complicelui acestuia, Silviu Daniel Panaite, cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracțiunilor de nedenunțare și favorizarea făptuitorului.

Potrivit anchetatorilor, în data de 4 ianuarie 2017, inculpatul Marius-Andrei Varvara, împreună cu doi prieteni, a consumat o cantitate mare de băuturi alcoolice; de la ora 16.00 până la ora 19.00 aceștia au băut două sticle cu coniac, două sticle cu vin și apro­ximativ 13 litri de bere, apoi s-au deplasat la maga­zinul mixt din localitate, unde inculpatul a continuat să consume băuturi alcoolice. În jurul orei 20.00, în magazin a venit pentru scurt timp și victima Neculai B., de 63 de ani, pe care Varvara nu o cunoștea. Tânărul a avut o dispută verbală cu bărbatul, care ar fi refuzat să-i dea suc pentru a stinge băutura alcoolică pe care o consuma. După ce Neculai B. a părăsit magazinul, inculpatul l-a urmărit și l-a lovit în mod repetat cu pumnii și picioarele. Observând comportamentul agresorului, martorii au fugit după el reușind să-l liniștească, acesta revenind pe terasa magazinului. La scurt timp, bărbatul bătut s-a ridicat din locul unde fusese lovit și a pornit pe șosea spre locuința sa.

Varvara a remarcat acest lucru, astfel că a luat-o la fugă dinspre terasă pe șosea după Neculai B.. Inculpatul l-a ajuns pe acesta din spate, l-a lovit cu putere, fapt ce a condus la căderea victimei pe șosea, după care agresorul a târât-o pe o distanță de circa 10 metri pe un drum lateral, loc unde a agresat-o într-un mod deosebit de violent, lovind-o cu pumnii, picioarele și cu o șipcă dintr-un gard.

“La un moment dat inculpatul a încetat actele de violență asupra victimei, s-a aplecat asupra acesteia și a început să o caute prin buzunare după obiecte de ­va­­loare. Agresorul a furat de la Neculai B. telefonul mobil și a pornit spre domiciliul său. La scurt timp, victima a decedat. Conform concluziilor cuprinse în raportul de autopsie întocmit de medicul legist din cadrul SML Suceava, moartea victimei a fost violentă și s-a datorat unui politraumatism asociat cu asfixie mecanică prin aspirarea de sânge în căile respiratorii inferioare.

In aceeași seară, inculpatul Varvara s-a deplasat la locuința coinculpatului Silviu Daniel Panaite, lăsând în casa acestuia telefonul mobil pe care îl furase anterior de la Neculai B.. În jurul orei 23.00, inculpatul s-a deplasat la casa lui R.V.A., unde a continuat să consume cantități mari de băuturi alcoolice, după care s-a culcat.

În dimineața zilei de 5 ianuarie 2017, inculpatul Marius – Andrei Varvara a mers din nou la locuința lui Silviu Daniel Panaite, a lăsat în curtea casei acestuia adidașii de culoare albă murdari de sânge, după care i-a cerut coinculpatului o pereche curată de pantaloni”, susțin procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Silviu Daniel Panaite a aflat din discuțiile purtate în acea dimineață cu Marius-Andrei Varvara că în seara anterioară acesta bătuse o persoană și era posibil ca aceasta să fi decedat. Astfel, deși aflase că autorul infracțiunii, inculpatul Marius Andrei Varvara, a fost arestat preventiv, Panaite nu a anunțat autoritățile judiciare nici până la punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva acestuia, nici în perioada următoare că Varvara a lăsat hainele pline de sânge și telefonul mobil al victimei la locuința sa.

La data de 7 ianuarie 2017, Silviu Daniel Panaite, a dat foc în curtea casei sale pantalonilor, adidașilor și telefonului mobil. Prin această activitate ilicită, inculpatul a dat ajutor unei alte persoane în scopul îngreunării cercetărilor în acest dosar penal și implicit tragerii la răspundere penală a inculpatului Marius-Andrei Varvara.

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string nwcMks to the field below: