Spitalele din Suceava și Fălticeni vor continua testările gratuite de depistare a cancerului de col uterin - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Spitalele din Suceava și Fălticeni vor continua testările gratuite de depistare a cancerului de col uterin

De    •   Publicat acum 2 ani, 26 ianuarie 2018   •   Fara comentarii

Direcția de Sănătate Publică Suceava va marca, între 28 ianuarie și 3 februarie, Săptămâna europeană de prevenire a cancerului de col uterin.

Marcarea evenimentului include distribuirea materialelor informative ( postere şi broşuri cu conţinut informativ ) prin reţeaua de medicină de familie şi asistenţi medicali comunitari, standuri tematice în cadrul spitalelor din judeţ, punerea la dispoziţie de materiale informative în spaţiile de aşteptare din cadrul spitalelor si la cabinetele medicilor de familie.

Campania din anul 2018 se derulează sub sloganul  Testarea preventivă Babes Papanicolau : barieră simplă și eficientă împotriva cancerului cervical !  și are ca scop conștientizarea pe scară largă a populației feminine în privința căilor de limitare a riscului major de cancer cervical.

Tema din acest an se focalizează pe reducerea riscului și amplificarea prevenției.

În cadrul programelor naționale de depistare a cancerului de col care se derulează în județul Suceava din anul 2012, au fost testate 9.554 de femei cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani.

Dacă în 2016 au fost testate doar 1.084 de femei, numărul acestora a crescut în anul 2017 la 1.362, la 20 dintre acestea depistându-se diverse anomalii care au fost investigate și tratate.

Testările sunt efectuate prin rețelele organizate ale Spitalului Județean și ale Spitalului Fălticeni, rețele care includ medici de familie, medici din cabinetele de planificare familială, medici ginecologi și medici anatomo-patologi.

Ministerul Sănătății a alocat în anul 2017 suma de 73.000 pentru acest program județului nostru iar acesta va continua și în anul 2018 urmărind includerea în program și a altor unități medicale.

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 26 ianuarie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 26, 2018 @ 4:44 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 5Dzgdf to the field below: