Jandarmii suceveni atrag atenția asupra regulilor de pe pârtiile de schi: alegeți traseul în funcție de nivelul de pregătire - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Jandarmii suceveni atrag atenția asupra regulilor de pe pârtiile de schi: alegeți traseul în funcție de nivelul de pregătire

De    •   Publicat acum 2 ani, 25 ianuarie 2018   •   Fara comentarii

Având în vedere că, în perioada următoare, multe persoane se vor afla în stațiunile turistice de la munte, jandarmii suceveni din cadrul posturilor montane vor asigura protecția turiștilor pe cele 5 pârtii de schi omologate din județ (  Șoimul  din Gura Humorului,  Drumul Tătarilor  din pasul Mestecăniș și  Veverița, Parc și  Dealul Negru  din Vatra Dornei ).

ZdpN  prezintă recomandările jandarmilor :

-este interzis accesul pe pârtiile sau traseele de schi pentru agrement fără echipament adecvat

-este interzisă coborârea pe pârtiile sau traseele de schi utilizând sănii, dispozitive improvizate sau alte materiale

-alegeți traseul pe partie în functie de nivelul de pregatire astfel încât să nu incomodați sau să puneți în pericol pe cei din fața voastră

-oprirea pe pârtie este interzisă în zonele înguste sau acolo unde vizibilitatea este redusă

-daca ați căzut, trebuie sa va deplasați cât mai repede din acel loc, iar dacă doriți doar să vă odihniți sau să așteptați pe cineva, în niciun caz nu trebuie sa vă opriți în mijlocul pârtiei, pentru a nu-i incomoda pe ceilalti

-respectați semnele si indicatoarele de pe pârtie, este valabil atât pentru cei care practică sporturile de iarnă, cât și pentru personalul administrativ de deservire.

-turistii trebuie sa manifeste răbdare, să respecte indicațiile jandarmilor montani și să evite implicarea in conflicte de orice natură.

-în cazul in care sunteți victima unui accident pe pârtia de schi sau martorii savârșirii unor fapte de natură antisocială sau fapte de natură să tulbure ordinea și linistea publică adresați-vă direct echipajelor de jandarmi montani din zonă sau solicitați sprijin prin sistemul unic de urgență 112.

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 25 ianuarie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 25, 2018 @ 11:29 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string P0i0KK to the field below: