Trei grădinițe și patru școli din județul Suceava, închise în următorul an școlar - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Trei grădinițe și patru școli din județul Suceava, închise în următorul an școlar

De    •   Publicat acum 2 ani, 24 ianuarie 2018   •   1 comentariu

Numărul unităților de învățământ din județul Suceava ar putea scădea, din următorul an școlar, din cauza diminuării populației școlare.

Inspectoratul Școlar a primit din partea administrațiilor locale solicitări pentru închiderea grădinițelor din Slobozia, nr. 2 Drăgoiești, Stânca – Zvoriștea și a școlilor primare din Bahna Arini și nr. 3, ambele din comuna Preutești, Petia – Bunești și Racova – Udești.

Fenomenul închiderii unităților de învățământ se accentuează nu numai din cauza scăderii numărului de preșcolari și elevi, ci și a mutării lor în orașe sau centre de comune.

În prezent, în județul Suceava funcționează 760 de unități școlare, dintre care 172 în mediul urban.

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 24 ianuarie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 24, 2018 @ 10:09 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: ,

1 comentariu

 1. Cuget Limpede spune:

  Nu e doar trist ce se întâmpla, ci te lasa fara cuvinte…Intr-o societate în care oamenii nu mai au repere, nu mai au încredere în nimeni si nimic, macar ADMINISTRATIILE, ar trebui sa încerce sa faca ceva, la nivel local, pentru binele locuitorilor din fiecare sat. Sa nu astepte, nici un primar din mediul rural, sa se coboare acesti infecti de la Bucuresti, sa vada ce le lipseste oamenilor din aceste sate, sau cum ar trebui procedat astfel încât aceste institutii sa fie pastrate. Daca ar fi dupa sobolanimea de la Bucuresti, ar trebui ca toti copiii sa stea si sa se AUTO-EDUCE în fata ecranelor de telefon, tableta, calculator…In astfel de situatii, primariile pot veni cu solutii, astfel încât sa evite aceste masuri jalnice. Cu cât primarii si administratiile vor pune umarul si se vor implica, cu atât oamenii din sate, se vor simti mai în siguranta, se vor implica si vor avea tendinta sa ramâna în aceste zone. LIPSA EDUCATIEI IZOLEAZA si mai mult satele, mediul rural în întregime si contribuie, la fel ca si noile tehnologii si internetul, la o INDOBITOCIRE RAPIDA si IREVERSIBILA A INTREGII POPULATII. De altfel asta se si urmareste din exteriorul României, asta ni se doreste si ni se aplica de ani de zile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string jH9j3z to the field below: