Fălticeneanul Vasile Oșean a traversat Oceanul Atlantic într-o barcă cu vâsle, alături de colegii săi din Atlantic4! - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Fălticeneanul Vasile Oșean a traversat Oceanul Atlantic într-o barcă cu vâsle, alături de colegii săi din Atlantic4!

De    •   Publicat acum 2 ani, 22 ianuarie 2018   •   Fara comentarii

Echipa Atlantic4 din care face parte și medicul din Fălticeni Vasile Oșean a stabilit un nou record mondial.
Ei au traversat Oceanul Atlantic în 38 de zile, 14 ore şi 32 de minute și au  stabilit un nou record mondial pentru cea mai rapidă ambarcaţiune de tip Pure din categoria de 4 membri care traversează Atlanticul, recordul precedent fiind de 44 de zile, 20 de ore şi 22 de minute aparţinând echipei britanice All Beans No Monkeys.

 

Potrivit site-ului Atlantic4, este prima echipă din România şi din Europa de Est care participă la cea mai grea cursă de canotaj din lume, Talisker Whisky Atlantic Challenge. Băieții au plecat din La Gomera (Spania) pe data de 14 decembrie 2017 şi a ajuns cu bine în Antigua (Caraibe) pe 22 ianuarie 2018, în jurul orei 4 -5 dimineaţa, ora României. Ei au ajuns la finish pe locul 12 din total ambarcatiuni, locul 9 in categoria de 4.

Cei 4 români curajoşi- Vasile, Oșean(din Fălticeni), Andrei Roșu, Marius Alexe și Ionuț Olteanu au fost întâmpinaţi pe ţărmul oceanului de familii, prieteni, organizatori şi susţinători cu aplauze şi strigăte de bucurie.

“Reîntâlnirea cu cei dragi a fost de departe una extrem de emoţionantă. De cum au coborât din barcă şi chiar înainte de asta, taţii şi-au strâns la piept copiii, soţii şi-au sărutat soţiile, iar toată lumea se îmbrăţişa, într-o agitaţie stârnită de bucuria de nemăsurat.

 

Am asistat şi la o cerere în căsătorie. Ionuţ, mezinul echipajului, nu doar că a traversat Oceanul Atlantic vâslind, dar i-a adresat şi iubitei sale întrebarea cea mare. Aceasta a răspuns, bineînţeles, DA – lucru care a amplificat bucuria şi sentimentul de împlire pentru fiecare persoană aflată la faţa locului.

Andrei, Ionuţ, Vasi şi Marius, deşi extrem de obosiţi după lunga lor călătorie sunt se simt relativ bine şi sunt uşuraţi şi fericiţi de faptul că au reuşit să îşi îndeplinească ţelul. Aceştia sunt înconjuraţi acum de cei dragi lor şi au nevoie de câteva zile să se readapteze uscatului, urmând ca apoi să se întoarcă în ţară, unde sunt aşteptaţi cu nerăbdare de copiii de la HOSPICE Casa Speranţei”, se precizează pe pagina echipei Atlantic4.

Obiectivul strângerea de fonduri pentru Hospice Casa Speranței, care construiește un campus socio-medical la Adunați-Copăceni destinat copiilor cu boli rare sau limitatoare de viață.

Atlantic4 au traversat Oceanul Atlantic cu scopul strângerii de fonduri pentru construirea, la Adunaţii Copăceni, a unui centru HOSPICE socio – medical, destinat copiiilor diagnosticaţi cu boli rare sau limiatatoare de viaţă. Cei care doresc, pot dona pentru această cauză trimiţând 2 EURO prin SMS la 8844 cu mesajul “OPTIMISM”, sau orice altă sumă pe pagina: http://hospice.galantom.ro/atlantic4.

DANIEL BOGHIȚĂ

reporter@ziaruldepenet.ro

 

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 22 ianuarie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 22, 2018 @ 9:19 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string woAU6F to the field below: