Patronii unei firme din Suceava trimiși în judecată pentru evaziune fiscală și înșelăciune - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Patronii unei firme din Suceava trimiși în judecată pentru evaziune fiscală și înșelăciune

De    •   Publicat acum 1 an, 18 ianuarie 2018   •   Fara comentarii

*ei nu au plătit materiale de construcție în valoare de peste 57.000 lei

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a lui Corneliu Severin Sofian și a Panseluței Sofian  pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi înşelăciune.

Corneliu Sofian a deţinut calitatea de asociat şi administrator al SC  S.C.  SRL Suceava, societate ce avea ca obiect principal de activitate construcţia de clădirii civile şi comerţ cu ridicata a materialelor de construcţii.

La aceeaşi societate, în funcţia de director general, era angajată şi Panseluța Sofian.

Cercetările penale au stabilit că, la începutul lunii martie 2009, Panseluța Sofian s-a prezentat la sediul societăţii S.X.  SRL Suceava, însoţită de o persoană pe care a prezentat-o ca un antreprenor fezabil financiar care construieşte un bloc situat în bulevardul George Enescu, în vederea obţinerii încrederii administratorilor societăţii  S.X. SRL Suceava, deşi cunoştea că societatea pe care o reprezenta, respectiv  S.C.  S.R.L., se confrunta cu probleme financiare, neputând plăti comenzi de materiale de construcţii achiziţionate de la alte 15 societăţi comerciale furnizoare,  fiind în imposibilitatea achitării datoriilor sale către furnizori.

La aceeași dată, Panseluța Sofian a încheiat o convenţie verbală cu administratorii societăţii  S.X.  SRL Suceava inducând acestora încrederea că îşi va onora obligaţiile asumate, constând în achiziţionarea de materiale de construcţii ( gresie, faianţă, chit ) de către  S.C.  SRL care aveau ca destinaţie mai multe apartamente din blocul construit de persoana pe care aceasta a prezentat-o ca fiind antreprenorul garant.

După efectuarea mai multor livrări de marfă în aceste condiţii, marfă care a ajuns la beneficiarii finali şi înaintarea unei file CEC nedatate şi parţial completate, la sfârşitul lunii martie 2009 către administratorii  S.X.  SRL, filă cec despre care ştia că nu poate fi valorificată întrucât nu exista disponibil bănesc în cont, pentru a garanta plata mărfii, instrument ce a şi fost refuzat la plată în data de 2.04.2009, Panseluța Sofian a refuzat să primească facturile emise de S.X.  S.R.L aferente acestor operaţiuni comerciale şi implicit să efectueze plata la care se angajase iniţial, producând un prejudiciu societăţii furnizoare în cuantum de 57.333 lei.

În urma efectuării inspecţiei fiscale de către Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava, s-a stabilit că relaţiile comerciale derulate între  S.C.  SRL şi  S.X.  SRL, în baza cărora au fost livrate mărfuri în valoare de 57.333 lei nu au fost evidenţiate  de către cei doi Sofian în contabilitatea societăţii  S.C.  SRL.

Consecinţa fiscală stabilită de către organul de control fiscal a fost sustragerea de la plata către bugetul de stat a TVA în sumă de 10.070 lei, prejudiciul nefiind recuperat.

În cauză nu s-au instituit măsuri asigurătorii, întrucât nu au fost identificate bunuri mobile / imobile aparținând inculpaţilor.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Suceava.

 

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 18 ianuarie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 18, 2018 @ 5:47 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string MmMu6c to the field below: