Bunuri de peste 12 milioane lei confiscate de polițiștii de frontieră suceveni, anul trecut - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Bunuri de peste 12 milioane lei confiscate de polițiștii de frontieră suceveni, anul trecut

De    •   Publicat acum 1 an, 17 ianuarie 2018   •   Fara comentarii

Azi, la sediul S.T.P.F. Suceava a avut loc evaluarea activităţilor desfăşurate de poliţiştii de frontieră suceveni în anul 2017, activitate la care au participat prefectul Mirela Adomnicăi, șeful  I.T.P.F. Sighetu Marmației – chestor de poliţie Liviu Bute şi reprezentaţi ai structurilor din judeţ cu care poliţiştii de frontieră cooperează.

Situația operativă la frontiera de stat romano-ucraineană a fost complexă, fiind caracterizată prin activităţi de contrabandă și trafic cu țigări, treceri frauduloase a frontierei de stat, trafic internațional cu autovehicule furate etc.

În anul 2017, în punctele de trecere a frontierei din judeţul Suceava s-au înregistrat aproximativ 2.131.000 treceri persoane ( P.T.F. Siret 2.110.200 persoane și P.T.F. Vicșani –20.800 persoane ) şi aproximativ 755.000 mijloace de transport.

Polițiștii de frontieră din cadrul structurilor de pe raza județului Suceava au instrumentat 361 dosare penale sub aspectul săvârşirii a 504 infracţiuni de către 202  persoane.

Au fost constatate 97 contravenţii, fiind aplicate amenzi contravenţionale în valoare totală de 61.150 lei.

Valoarea totală a bunurilor confiscate în anul 2017 este de aproximativ 12.251.150 lei.

Pe linia migraţiei ilegale au fost întocmite 3 dosare penale cu 8 infracţiuni, în care au fost implicaţi 8 migranţi, originari din Siria (3), Turcia (2),  Uzbekistan, Turkistan și Kârgâzstan.

Pe linia traficului internaţional cu autoturisme furate au fost descoperite 17 autovehicule și motociclete furate din străinătate în valoare de 1.179.950 lei.

Contrabanda cu produse din tutun reprezintă principala activitate infracţională prezentă la frontiera de nord a României.

Pe linia combaterii contrabandei, a fraudelor vamale şi a evaziunii fiscale, poliţiştii de frontieră au înregistrat 154 dosare penale, sub aspectul săvârşirii a 203 infracţiuni de către 108 persoane.

Au fost descoperite şi ridicate în vederea confiscării  891.870pachete de țigări, a căror valoare pe piaţa neagră se ridică la peste 9.344.100 lei.

Dintre metodele inedite folosite pentru a introduce ilegal în ţară ţigările, de către persoanele implicate în astfel de activități infracționale, amintim în cutii de prăjituri, în saci cu făină, în bidoane cu detergent lichid, în jucării, ascunse pe corp.

În autoturisme au fost descoperite țigări de proveniență ucraineană în scaune, sub banchete, în portiere, în bord, în praguri, în rezervor, în roata de rezervă,  în podeaua maşinilor, în bara de protecție, în faruri, în rezervor, boxa audio, în caroseria microbuzelor precum și în diverse spații special amenajate pentru transportul țigărilor în interiorul autoturismelor.

          

SORIN  NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

Sursă foto : Poliția de Frontieră Suceava

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 17 ianuarie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 17, 2018 @ 3:51 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string kAsMGT to the field below: