Împărțirea sărăciei: Primăriile din județul Suceava au primit de 15 ori mai puțini bani decât au solicitat - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Împărțirea sărăciei: Primăriile din județul Suceava au primit de 15 ori mai puțini bani decât au solicitat

De    •   Publicat acum 2 ani, 15 ianuarie 2018   •   Fara comentarii

* cele mai mici sume au ajuns la Arbore, Baia, Dumbrăveni, Pătrăuţi, Preuteşti, Slatina şi Straja

18,68 milioane lei – atât au repartizat, azi în ședință extraordinară, consilierii județeni primăriilor sucevene pentru echilibrarea bugetelor locale.

Municipiul Suceava a primit 500.000 lei, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Fălticeni și Rădăuți câte 480.000 lei, Gura Humorului 450.000 lei, Siret 350.000 lei, iar celelalte orașe câte 260.000 lei.

Dintre comune, Sadova a beneficiat de cel mai mult, 200.000 lei, la polul opus aflându-se Arbore, Baia, Dumbrăveni, Pătrăuţi, Preuteşti, Slatina şi Straja cu câte 100.000 lei.

Șeful CJ Gheorghe Flutur ( PNL ) a precizat că  “anul trecut am avut inițial de împărțit 28 milioane lei, dar cu rectificări am avut 30 milioane.    Acum avem de împărțit 18,6 milioane lei, adică 61 % față de anul trecut.  Necesarul centralizat de la primării este de 277 milioane lei și 20  ( milioane lei – n.r. ) arieratele, asta înseamnă cam de 15 ori mai mult au cerut primăriile decât avem noi resurse.  Sperăm să mai avem posibilitate de rectificări pozitive în acest an, nici eu n-am înțeles formulele de calcul ale ministerului.  Când împarți puțin, nici nu știi cum să faci ca să ieși bine”,  în timp ce Mihai Grozavu ( PSD ) a remarcat că “noi am avut discuții cu dvs. și cu primarii, s-a ținut cont de ceea ce noi am discutat.  Din punctul ăsta de vedere trebuie să remarc un progres față de anul trecut.  E o lucrare gândită, făcută ca lumea”.

Vasile Tofan ( PNL ) a încercat un reproș subtil :  “Dacă ar fi să dau o interpretare politică împărțirii bugetului, aș putea spune că nu este una deloc liberală, ci altfel.  Oricât am căuta, mai mult de atât nu prea avem de unde găsi”,  șeful lui de partid răspunzând că  “liberalii spuneau  prin noi înșine, nu pentru noi înșine,  ce să faci când împarți niște firimituri ?”

Proiectul a fost votat în unanimitate.

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 15 ianuarie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 15, 2018 @ 5:32 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string UkinW9 to the field below: