Disperarea lui Ioan Stan - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Editorial  >  Articolul curent

Disperarea lui Ioan Stan

De    •   Publicat acum 2 ani, 15 ianuarie 2018   •   Fara comentarii

BUNĂ ZIUA, SUCEAVA!

Disperarea lui Ioan Stan

Președintele PSD Suceava l-a primit săptămâna trecută pe șeful său de la București, Liviu Dragnea, venit să numere trupele și să evalueze loialitatea soldaților. Teleormăneanul nu a venit singur, i-a luat cu el pe șeful PSD Olt, viceprim-ministru Paul Stănescu, președintele PSD Teleorman(!?), subsecretar de stat în ministerul Dezvoltării Adrian Gâdea și pe directorul general al Companiei Naționale de Investiții(CNI), Manuela Pătrășcoiu. S-au întâlnit la Sucevița, într-o zonă în care și presa și semnalul la telefon ajung mai greu și unde șefului suprem al PSD îi place.
Peste 200 de membri cu responsabilități în administrațiile publice locale s-au strâns să aplaude la cuvintele pline de înțelepciune ale șefilor. După întâlnire, comunicatorii PSD au trimis un comunicat de presă, așa cum le place lor, în care au lăudat, au periat, și și-au arătat atașamentul total față de liderul suprem. Asta era de așteptat, căci organizația suceveană este una supusă șefilor în general și care nu se revoltă, deși rezultatele din 2016 îi dau dreptul să emită pretenții.
În comunicatul semnat de oamenii fără chip din Departamentul de comunicare apar însă mai multe promisiuni puse în dreptul președintelui Ioan Stan, care a plusat puternic în prezența lui Liviu Dragnea: “va fi finalizată șoseaua de centură a Sucevei, va fi finalizat Spitalul Municipal Fălticeni, vor fi demarate procedurile pentru începerea lucrărilor la șoseaua de centură a Rădăuțiului și a drumului expres Siret – Pașcani. Vor fi demarate lucrări ce determină creșterea potențialului turistic al județului precum modernizarea bazei Salvamont din Vatra Dornei “.
Promisiuni grele pe care Ioan Stan și le-a asumat, ori despre liderul PSD Suceava se pot spune multe, dar că este naiv nici într-un caz. Și atunci, de ce a mers atât de departe? Să promiți că termini centura Sucevei și să știi acolo nu s-a mai făcut mare lucru din 2012, de când PSD tot guvernează… Să promiți că termini Spitalul Fălticeni când știi că, în realitate, banii au venit și vin greu…Ei bine, declarația lui Stan vine în contextul negocierilor cu Liviu Dragnea care are nevoie de sprijin pentru decapitarea lui Mihai Tudose, iar transmiterea publică a detaliilor din spatele acestor negocieri arată că șeful PSD Suceava a vrut să-i forțeze mâna lui Dragnea și  să se asigure că eșecul de la următoarele alegeri îl împarte cu acesta.
Ioan Stan știe că PSD nu a făcut mare lucru pentru județul Suceava din 2012 cu toate că sucevenii au votat masiv PSD la alegerile generale, iar asta se va vedea în rezultatul  următoarelor alegeri. Un eșec este iminent, chiar și fără o opoziție puternică. Finalizarea unor investiții atât de importante ar mai schimba câte ceva.
Stan este parlamentar din 2000 și unul dintre liderii vechi ai PSD Suceava, printre puținii rămași la putere, și nu ar vrea să plece din fruntea partidului pe ușa din dos, așa cum a pățit Cătălin Nechifor.
Disperarea lui Ioan Stan vine tocmai din dorința de a pleca din politică pe cai mari, așa cum a fost în ultimii 18 ani și nu poate accepta un eșec, mai ales dacă acesta îi poate fi imputat în totalitate. La cotitură îl așteaptă tinerii, în frunte cu cel mai apropiat colaborator, Cătălin Coman, un politician ambițios, pentru care șefia PSD Fălticeni este cam puțin. Doar nu credeați că luptele interne sunt doar la București. Sunt și la Fălticeni, în capitala PSD Suceava, iar asta s-a văzut la alegerile locale, când Stan și Coman s-au certat pe lista de consilieri locali.

 

SERGIU JIPA

sergiu@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 15 ianuarie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 15, 2018 @ 12:53 pm
 • Sub: Editorial, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string GpEqul to the field below: