Transportatorii de persoane și cei de mărfuri, verificați la sânge de polițiști. Peste 70 de sancțiuni au fost aplicate într-o singură zi - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Transportatorii de persoane și cei de mărfuri, verificați la sânge de polițiști. Peste 70 de sancțiuni au fost aplicate într-o singură zi

De    •   Publicat acum 11 luni, 14 ianuarie 2018   •   Fara comentarii

O singură zi le-a fost suficientă polițiștilor pentru a pune 70 de amenzilor transportatorilor și șoferilor care nu  respectă legea pe drumurile din zona Rădăuți. În data de 12.01.2018, peste 30 de poliţişti din cadrul Poliției municipiului Rădăuți, în cooperare cu Polițiile orășenești Vicovu de Sus și Siret, au acţionat pe drumurile naţionale, dar şi pe drumurile judeţene şi comunale pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, în special  cu implicarea vehiculelor destinate transportului de persoane şi mărfuri.

Acţiunile au fost concentrate pe E85, DN 2H, DN2E, DN2K şi pe DN 17A.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 78 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri la regimul rutier., iar valoarea sancţiunilor este de peste 20.000 lei. Totodată, au fost constatate 9 infracţiuni la regimul rutier.

De asemenea, au fost reţinute 3 permise de conducere şi au fost ridicate 4 certificate de înmatriculare, pentru lipsă ITP, lipsă tahograf şi defecţiuni tehnice. De asemenea, au fost ridicate şi 2 seturi de plăcuţe de cu numere de înmatriculare.

În paralel au fost efectuate şi controale în trafic pentru identificarea şoferilor care consumă alcool şi se urcă la volan, sau comit alte infracţiuni la regimul rurier, punând în pericol siguranţa participanţilor la trafic.

 

Polițiștii au exemplificat cu două cazuri petrecute în ziua controalelor. Astfel, în jurul orei 15.15, un tânăr de 24 de ani, din comuna Voitinel, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul înmatriculat în străinătate pe DN 2E, pe raza localității de domiciliu, fără a poseda permis de conducere. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

La ora 17.40, un bărbat din orașul Vicovu de Sus, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturismul pe DN 2H, din comuna Vicovu de Jos, având o alcoolemie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. I s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 11 luni, 14 ianuarie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 14, 2018 @ 12:51 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string leW8WC to the field below: