UN ORAȘ, DOUĂ SECOLE (70): Cafeneaua armenească din Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Rubrici  >  Articolul curent

UN ORAȘ, DOUĂ SECOLE (70): Cafeneaua armenească din Suceava

De    •   Publicat acum 11 luni, 13 ianuarie 2018   •   2 comentarii

Cafeneaua armenească de pe strada cu același nume din Suceava reprezenta nu numai loc de întâlnire pentru localnici, ci și o clădire cu istorie deloc de neglijat.  Localul vechi de aproape un secol era amplasat “în coasta” bisericii Sf. Cruce, în apropierea școlii primare armene.  Nu numai armenii frecventau cafeneaua, ci și mușteriii neaoși care căutau aroma deosebită a licorii fierbinți.

Perioada comunistă a transformat imobilul în țesătorie, iar apoi sistematizarea urbanistică l-a ras de pe fața pământului.  Strada care urcă spre Turnul Roșu a fost reconfigurată, modernizată, peste drum a fost construită autogara, dar vechile case de pe strada Armenească încă mai păstrează parfumul vremurilor de odinioară. Cine știe pentru cât timp…

TEODOR PUȘCAȘU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 11 luni, 13 ianuarie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 13, 2018 @ 1:00 pm
 • Sub: Rubrici, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , , , ,

2 comentarii

 1. arhivistul spune:

  Unde sunt armenii de altădată? Varujan Vosganian se smiorcăia și se miruia în Parlament ca să scape de urmărirea penală.
  Varujan Pambuccian, deputat, veșnicul șef al minoritățiloralteledecîtminoritateamaghiară, mare matematician și informatician, susține guvernarea infractorului Dragnea.

 2. Mircea spune:

  Problema , daca se poate numi asa este chiar blocul de vizavi realizat de …… si construit de ……. (nu dam nume). Proprietarul de la baza strazii Ion Creanga, Vatamaniuc a vandut parcela cu casa cu tot. Pretul a fost pe masura. Apoi lista de semnaturi pentru constructia P+6 intocmita chiar de un armean al zonei care stia pe toti ai zonei. Comisia din P. Suceava a fost o formalitate pentru aprobarea unei constructii care nu are ce cauta acolo. Intr-o zona cu P, P+1, P+2 max implantezi ca …… o constructie care iese din tiparele molcomi ale zonei. Astfel s-a inceput sfarsitul unei strazi – str. Armeneasca – pe care am locuit atat eu cat si bunicii mei. Nu mai spun nimica se str. Ion Creanga unde vila lui Hopmayer sta martora la toate distrugerile din zona – mareata Autogara Suceava care a fost amplasata la intamplare acolo inlocuind un parc cu pomi si verdeata. Si asa din rau in mai rau pana ….. nu se stie unde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string RIH9gc to the field below: