Flutur alături de miniștrii de externe și ai educației din România și Ucraina la deschiderea unei școli din regiunea Cernăuți

Președintele Consiliului Județean Suceava Gheorghe Flutur a participat, azi, la o serie de întâlniri cu oficialități din România și Ucraina, cu prilejul inaugurării unei clădiri noi la Școala Generală nr. 1 Iordănești ( raionul Hliboca, regiunea Cernăuți ) cu predare în limba română.

Acolo învață și profesează 500 de levi și 40 de cadre didactice.

La eveniment au participat miniștrii de externe din România și Ucraina Teodor Meleșcanu și Pavlo Klimkin, ministrul educației român Liviu Pop și cel din Ucraina Lilia Grinevici, ambasadorul român la Kiev Cristian Țurcanu și ambasadorul ucrainean la București Oleksandr Bankov, autorități locale și regionale.

Potrivit unui comunicat al CJ, Flutur a susținut, printre altele, necesitatea deschiderii de 4 noi puncte de frontieră la granița cu Ucraina ( Vicovu de Sus, Climăuți, Ulma și Izvoarele Sucevei ) unde județul Suceava are asigurată infrastructura rutieră, modernizarea și fluidizarea traficului în PTF Siret – Porubne, precum și realizarea unei rute rapide – drum expres care să lege Cernăuți de București.

El a mai spus că, în ceea ce privește CJ Suceava, acesta are pregătite 13 proiecte transfrontaliere comune în valoare de peste 12 milioane euro.

 

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Sursă foto : CJ Suceava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Please copy the string sehtbY to the field below: