Doi soți trimiși în judecată de DNA deoarece au depus documente false pentru a înființa o fermă de porci la Slatina cu fonduri europene - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Doi soți trimiși în judecată de DNA deoarece au depus documente false pentru a înființa o fermă de porci la Slatina cu fonduri europene

De    •   Publicat acum 9 luni, 8 ianuarie 2018   •   Fara comentarii

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate,  a doi soți, Ana Maria Prisacariu și Marian-Claudiu Prisacariu, administratori ai firmei Moldoferm Suin SRL, pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

De asemenea, a fost trimisă în judecată și societatea Moldoferm Suin SRL pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada 2011 – 2013, în contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile privind înființarea unei ferme de porci în localitatea Slatina, inculpații Prisacariu Ana Maria și Prisacariu Marian – Claudiu, în calitățile menționate mai sus, au depus la Agenţia pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (în prezent Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale) mai multe documente cunoscând că acestea sunt false (oferte, declarații de conformitate, contract execuție lucrări, etc.).
Inculpații au procedat în această manieră pentru a îndeplini, în mod nereal, condițiile de eligibilitate și pentru a justifica costul achizițiilor de lucrări și bunuri din bugetul indicativ al cererii de finanţare, cu scopul obținerii finanțării nerambursabile, în valoare de 727.659 lei, sumă cu care Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale s-a constituit parte civilă în prezenta cauză.
În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpaților Prisacariu Marian – Claudiu și SC Moldoferm Suin SRL.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul Suceava, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 9 luni, 8 ianuarie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 8, 2018 @ 10:23 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string D3jQWv to the field below: