Acuzații de malpraxis la Spitalul Județean Suceava : “Mama mea trebuia operată de peritonită de urgență” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Acuzații de malpraxis la Spitalul Județean Suceava : “Mama mea trebuia operată de peritonită de urgență”

De    •   Publicat acum 11 luni, 8 ianuarie 2018   •   2 comentarii

*purtătorul de cuvânt al spitalului a replicat că “glicemia era foarte mare, nu permitea niciun act chirurgical”

Mihai Ardeleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, a declarat azi, referitor la posibilul caz de malpraxis reclamat de Viorel Tecuceanu, a cărui mamă a decedat la secția terapie intensivă, că  “pacienta a fost văzută de un chirurg, care a recomandat internarea în Terapia Intensivă a secţiei Diabet pentru echilibrare, deoarece glicemia era foarte mare, peste 700, nu permitea niciun act chirurgical, chirurgul nu şi-a asumat riscul unei intervenţii.

Glicemia nu a scăzut foarte mult şi în data de 4 ianuarie femeia a decedat în Reanimare.

Cauza decesului ar fi fost peritonită provocată de apendicită acută, care nu a fost diagnosticată cât timp pacienta a fost în viaţă.

Ecografia efectuată în seara internării nu a fost elocventă, pe de o parte pentru că pacienta era supraponderală, iar pe de altă parte pentru că peritonita nu este o afecţiune al cărei diagnostic se stabileşte printr-o astfel de investigaţie”.

Femeia în vârstă de 63 de ani a murit pe 4 ianuarie, la o zi după ce a fost internată la Spitalul Județean Suceava.

Fiul femeii, Viorel Tecuceanu, a scris pe Facebook :  Au luat-o și au dus-o la urgențe unde i-au făcut analize, după vreo 2 ore de așteptare am fost chemat de către doctor, m-a întrebat dacă are hepatită, pentru că are prezent în sânge virusul B.

I-am răspuns că a avut hepatită în tinerețe, dar de atunci nu a mai avut probleme de acest gen.

Apoi mi-a spus ca are glicemia foarte ridicată – 730, că are un început de diabet.

Am întrebat dacă i s-a administrat în acest caz insulină și mi-a zis că da, de asemenea mi-a spus că mai trebuie să i se facă o ecografie la burtă.

După încă o oră și jumătate sunt chemat iar de domnul doctor, care-mi spune că are câteva fecale în intestin, dar vor fi scoase prin clismă, nimic grav și ca va fi trimisă la secția anestezie terapie intensivă, unde va fi stabilizată.

4 ianuarie, ora 3 PM : intru în secția unde era mama mea adusă, ca să constat că ea era în agonie combinată cu semicoma, avea respirație deasă cu gemete de durere.

Era pusă la un aparat de insulină și cu o perfuzie.

Doctorul a început să-mi spuna cum că mama mea are început de diabet, că are ciroză și fel de fel.

Îl întreb dacă i s-a făcut clismă, la care el, mirat, îmi zice că nu știe nimic de așa ceva.

Îl intreb simplu ce e de făcut, la care doctorul dă din umeri și-mi zice că el nu știe, că el e doar medic de gardă aici.

4 ianuarie, ora 9:23 PM : sunt sunat de la spital și anunțat că mama mea a decedat

5 ianuarie, ora 11:00 AM : ajung la morgă. Motivul decesului – hemoragie internă cauzată de peritonită.

Mama mea trebuia operată de peritonită de urgență. În schimb ea a stat o zi și o noapte agățată de un aparat de insulina și de o perfuzie”.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 11 luni, 8 ianuarie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 8, 2018 @ 6:52 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

2 comentarii

 1. Nicolae Claudiu spune:

  Sunt niste nenorociti platim degeaba si cand ajungi acolo daca nu dai banii nici nu se uita la tine.Oare daca ar fi un membru din familia lor cum ar proceda?

 2. Cuget Limpede spune:

  Orice PENAL, CORUPT, VIOLATOR, PEDOFIL, CRIMINAL sau SCELERAT, poate obtine, absolut orice, oriunde, în orice institutie a statului mafiot român! NIMENI nu verifica pe nimeni, daca-si face munca pentru care e abilitat! NIMENI nu stie CINE sunt cadrele medicale abilitate, cu studii si diplome recunoscute de stat si cu CAPACITATI DE PRACTICARE a ACESTOR MESERII, fara riscul de a omorî oamenii pe banda rulanta, sau de a face malpraxis pe banda rulanta, sau chiar de a prescrie tratamente total ne-adaptate, sau inclusiv sa faca TRAFIC CU ORGANELE PACIENTILOR (ca nu de alta, sunt care-s internati cu una si ies de-acolo cu altele, sau chiar cu organe lipsa!). Intre padurea enorma de parveniti (medici, avocati, judecatori, militieni, pardon, politisti, jandarmi pompieri; psihologi, executori judecatoresti si alti Auto-intitulati mari “oameni culti”, cu diplome obtinute, la fara frecventa, fara nici macar o ora de cursuri practice, doar cu mita la INSTITUTII MAFIOTE-FANTOMA, gen Spiru Haret, Titu Maiorescu, Mihai Eminescu, si câte altele); în tara asta toti infectii, toti criminalii habarnisti si corupti, toate uscaturile si habarnistii au diplome de Universitati, Facultati si tot felul de tâmpenii de “Institutii de învatamânt de Garsoniera si Apartament”! si tot acesti habarnisti decid, dupa bunul plac, soarta unei întregi NATII si noua, a tuturor cetatenilor! Rusine sa ne fie, ca la nivel national si local, nu le impunem sa faca LISTE OFICIALE cu TOATE PERSOANELE ACREDITATE si VERIFICATE macar SEMESTRIAL sau ANUAL de STAT, PENTRU FIECARE SECTOR de ACTIVITATE! Altfel ne meritam soarta, daca nu îi dam în vileag pe toti acesti hoti corupti si incompetenti, indiferent de domeniul de activitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 0cmNoP to the field below: