2017, anul în care șefele Prefecturii Suceava și-au văzut soții directori de instituții - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

2017, anul în care șefele Prefecturii Suceava și-au văzut soții directori de instituții

De    •   Publicat acum 1 an, 4 ianuarie 2018   •   1 comentariu

Înscăunările, în martie 2017, Mirelei Adomnicăi ( PSD ) în funcția de prefect al județului Suceava și a Silviei Boliacu ( ALDE ) în cea de subprefect au adus promovări și pentru soții lor.

După numai 2 luni, Cezar Macoveiciuc a fost tras pe linie moartă din fruntea Companiei Naționale pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune – sucursala Suceava, locul lui fiind luat de Sergiu Adomnicăi.

Rocada nu a produs, probabil, mari emoții în rândul angajaților, care se așteptau la mutarea politică, conform principiului  “dacă nu acum, atunci când și dacă nu eu, atunci cine ?”

În ceea ce-l privește pe Constantin Boliacu, soțul Silviei Boliacu, parcursul a fost mai anevoios.

Fost director financiar-contabil al Spitalului Județean Suceava, el s-a înscris la concursul pentru șefia Casei de Pensii, dar ghinion – o dată nu s-a prezentat, iar a doua oară nu a trecut proba scrisă.

Apoi, Boliacu și-a depus dosarul și pentru conducerea Direcției de Sănătate Publică, dar tot nu s-a prezentat la concurs.

Totuși, el a găsit calea  directă  pentru a conduce Casa de Pensii : s-a angajat funcționar public la Primăria Siret, după care s-a transferat la Casa de Pensii ca și consilier clasa I.

Până la organizarea unui nou concurs, Casa Națională de Pensii a dispus numirea lui Boliacu ca director executiv interimar.

Așadar, două cazuri care arată cât de profitabilă poate fi politica în familie, chiar dacă pe perioadă limitată, deoarece atunci când soțiile își vor pierde funcțiile, soții vor zbura și ei din posturile de conducere.

 

 

 

DANIEL BOGHIȚA

reporter@ziaruldepenet.r

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 an, 4 ianuarie 2018
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 4, 2018 @ 8:49 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. Ion spune:

  La conducerea tarii se afla coaliția PSD+ALDE dar tot ce este rău face altcineva, fara chip,numit Statul Paralel. Jos Statul Paralel care face si drege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string mXMJcw to the field below: