Președintele Partidului Verde Suceava vrea referendum pentru monarhie: "După decembrie 1989 România trebuia să fie monarhie constituțională" - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Președintele Partidului Verde Suceava vrea referendum pentru monarhie: “După decembrie 1989 România trebuia să fie monarhie constituțională”

De    •   Publicat acum 12 luni, 30 decembrie 2017   •   Fara comentarii

Într-un comunicat de presă transmis astăzi, președintele Partidului Verde filiala Suceava, Dan Acibotăriță, amintește că se împlinesc 70 de ani de la momentul abdicării Regelui Mihai I, moment în care monarhia a fost înlocuită forțat cu republica.

“După decembrie 1989 România trebuia să fie monarhie constituțională. Acest lucru l-am spus de 26 de ani, de la întâlnirea tinerilor din Alianța Civică, din decembrie 1991, ținută la Casa Vernescu, iar cine a avut de auzit a făcut-o cine nu, nu a vrut să o înțeleagă (se pare că ultimii 7 ani au mai fost voci timorate care au suținut ideea monarhiei după decembrie 1989). Toți președinții României, după 22 decembrie 1989, într-o zi vor da socoteală pentru simplul motiv că nu au făcut un referendum în a stabili forma de guvernare a țării noastre. Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Traian Băsescu și Klaus Iohannis vor ajunge să fie judecați de către Istorie și Cele Sfinte pentru că nu au dorit să stabilească adevărul la forma de guvernare a României”, crede Acibotăriță.

După o incursiune în istorie, de la Burebista la monarhii României moderne, șeful Partidului Verde concluzionează că  locul în istorie al ultimului rege al României ar trebui să fie altul:  “Dacă istoria Europei ar fi cinstită, i-ar mulțumi regelui Mihai pentru ceea ce a făcut la 23 August 1944, când a scurtat, după părerea istoricilor, cu minimum 6 luni, cel de-al II-lea Război Mondial. Cel puțin sute de mii de europeni trăiesc astăzi, iubesc, produc bani și opere de artă, poate chiar guvernează state, datorită gestului făcut de Majestatea Sa.”

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 12 luni, 30 decembrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 30, 2017 @ 5:33 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string gjgGqg to the field below: