Rețea de contrabandiști, destructurată de DIICOT: 32 de percheziții și 13 persoane reținute - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Rețea de contrabandiști, destructurată de DIICOT: 32 de percheziții și 13 persoane reținute

De    •   Publicat acum 2 ani, 22 decembrie 2017   •   Fara comentarii

*Procurorii D.I.I.C.O.T. împreună cu polițiștii suceveni au destructurat 4 grupări infracționale, specializate în contrabandă cu țigarete, în urma a 32 de percheziții efectuate în Suceava și Braşov.

*Au fost indisponibilizați peste 200.000 de lei, 150.000 de țigarete, 10 autoturisme, zeci de telefoane, arme și petarde, iar față de 16 persoane au fost dispuse măsuri restrictive de libertate.

 

 

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Suceava și ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava, au desfăşurat, miercuri, 32 de percheziţii domiciliare în județele Suceava și Braşov.

Activitățile au vizat destructurarea a 4 grupuri infracţionale organizate, specializate în contrabandă cu ţigarete.

De asemenea, la data de 21 decembrie a.c., a fost desfăşurată o altă percheziţie domiciliară pe raza judeţului Suceava.

Din cercetări a reieșit că, în perioada februarie – decembrie 2017, mai multe persoane din judeţul Suceava, din zona de frontieră cu Republica Ucraina, ar fi introdus ilegal în țară ţigarete de contrabandă și le-ar fi comercializat pe piaţa neagră, din mai multe zone din ţară.

În urma percheziţiilor au fost indisponibilizați aproape 220.000 de lei, 6.650 de euro, 700 de dolari, peste 150.000 de țigarete de contrabandă, 100 de telefoane mobile, 25 de cartele telefonice, 10 autoturisme, 484 de cutii cu petarde, 10 stații emisie – recepție, 5 laptopuri, stick-uri, carduri bancare și pentru stocarea datelor, tablete, echipament video, o armă de vânătoare, un pistol cu aer comprimat şi o cutie cu  alice, cartuşe pentru armele de vânătoare, capcane de vânat și documente.

Au fost conduse la audieri 16 persoane, cu vârste între 22 şi 63 de ani. Faţă de 13 dintre acestea a fost dispusă măsura reţinerii, pentru 24 de ore, iar alte 3 persoane sunt cercetate sub control judiciar. Persoanele reținute pentru săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat și contrabandă sunt MICHITIN VASILE LUCIAN, BODNAR VASILE, PISERIUC FILARET, POPIUC RADU, POPIUC ALIN, CIMPOERU ANDREI SORIN, VOLOȘENIUC VASILE, RACZ LIVIU, RUSAN SILVESTRU OREST, LATIȘ VALERIAN, COŞMAN GAVRIL SAVIN, GURĂU GHEORGHE și BOLOCA HORAȚIU VLĂDUȚ.

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 22 decembrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 22, 2017 @ 12:17 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string rRo97w to the field below: