Proiect Muzeul Bucovinei în ceasul al 12 – lea: ruinele fostului consulat austriac din Fălticeni transformate în muzeu de artă religioasă - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Proiect Muzeul Bucovinei în ceasul al 12 – lea: ruinele fostului consulat austriac din Fălticeni transformate în muzeu de artă religioasă

De    •   Publicat acum 2 ani, 22 decembrie 2017   •   Fara comentarii

 

După ce toată lumea și-a luat mâinile de pe el, fostul consulat austriac de pe strada Sucevei nr. 47 din Fălticeni, aflat într-o stare avansată de degradare, s-ar putea transforma în muzeu de artă religioasă.

Consilierii județeni au aprobat, azi, înscrierea în cartea funciară a imobilului proprietate publică a județului și transmiterea imobilului din administrarea Consiliului Județean în cea a Muzeului Bucovinei.

Consilierul județean Vasile Tofan ( PNL ), fost primar, a ținut să spună că  “din clădire a rămas numai scheletul, are ceva elemente arhitecturale din arhitectura nemțească, e asemănare un pic, așa, cu castelul Peleș.

Strada Sucevei va avea două puncte muzeale de importanță foarte mare, pe lângă Galeria Oamenilor de Seamă un muzeu de artă religioasă”.

 

 

 

Imobilul de pe str. Sucevei nr. 47 este compus din 4 clădiri ( spațiu administrativ, magazie, depozit carburanți, grup sanitar ) și terenul aferent de 4.612 mp.

Muzeul Bucovinei intenționează să amenajeze un muzeu de artă religioasă a tuturor cultelor din județ.

“Există o serie de muzee mănăstirești ortodoxe care găzduiesc patrimoniu medieval și din perioada modernă, lipsind totuși, în acest moment, un muzeu de artă religioasă care, pe lângă obiecte din diferite perioade istorice vechi să conțină și evoluția artelor religioase până la zi”,  a precizat directorul Muzeului Bucovinei Emil Ursu.

 

La începutul anului trecut, ZdpN  a prezentat pe larg istoria decăderii fostului consulat austriac din Fălticeni sau cramă cum o cunosc localnicii.

 

 

CITEȘTE

http://www.ziaruldepenet.ro/2016/01/03/cum-a-ajuns-ruine-fostul-consulat-austriac-de-la-falticeni-1-guvernul-se-spala-pe-maini-cj-preia-ce-poate/

 

http://www.ziaruldepenet.ro/2016/01/04/cum-a-ajuns-ruine-fostul-consulat-austriac-de-la-falticeni-2-directia-agricola-preda-mai-putin-teren-cadastrul-se-conformeaza/

 

http://www.ziaruldepenet.ro/2016/01/05/cum-a-ajuns-ruine-fostul-consulat-austriac-de-la-falticeni-3-rateul-lui-radulescu-si-revenirea-aprobata/

 

http://www.ziaruldepenet.ro/2016/01/06/cum-a-ajuns-ruine-fostul-consulat-austriac-de-la-falticeni-4-alesii-locali-si-oaspetii-austrieci-doar-vorbe-2/

 

 

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 22 decembrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 23, 2017 @ 3:22 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 1jj7RW to the field below: