Fălticenean prins în timp ce comercializa artificii fără autorizație - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Fălticenean prins în timp ce comercializa artificii fără autorizație

De    •   Publicat acum 2 ani, 22 decembrie 2017   •   Fara comentarii

Încă două cazuri de persoane surprinse de polițiști în timp ce comercializau fără autorizație materiale pirotehnice au fost mediatizate. Pe data de 21.12.2017, polițiștii Serviciului Arme Explozivi Substanţe Periculoase Suceava, l-au surprins în flagrant  în parcarea unui local din comuna Moara, pe un tânăr din localitate, care oferea spre vânzare, fără autorizație, 518 bucăți de petarde, din categoriile F3 și F1.
Articolele pirotehnice în cantitate  de aproximativ 4 kg și o valoare de 500 lei, au fost  ridicate de polițiști  în vederea continuării  cercetărilor.
În cauză  s-a  întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, ce va fi soluționat procedural.

În aceeași zi, polițiștii Serviciului Arme Explozivi Substanţe Periculoase Suceava, l-au surprins în flagrant în parcarea unui hypermarket  din municipiul Suceava, pe un bărbat de 34 de ani, din municipiul Fălticeni, care oferea spre vânzare, fără autorizaţie, 11 baterii de artificii, din clasele pirotehnice F3 şi F4, bunuri despre care acesta a declarat că le-a achiziționat de o firmă de specialitate din județul Timiș.
Articolele pirotehnice în cantitate de aproximativ 70 de kg și o valoare de 5.000 lei, au fost  ridicate de polițiști  în vederea continuării  cercetărilor, inclusiv la firma din județul Timiș.
În cauză  s-a  întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, ce va fi soluționat procedural.

“În perioada sărbătorilor de iarnă  2017/2018,  Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, prin  structura specializată  Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, organizează acţiuni zilnice de control în vederea identificării şi sancţionării agenţilor economici  dar şi a persoanelor fizice care încalcă legea comercializând fără drept către populaţie articole pirotehnice interzise. Conform art. 37 din Legea 126/1995 republicata, <orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an>.  Comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoanele cu vârsta sub limita prevăzută de lege, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un ani. 
Persoanele care produc, deţin, transferă sau comercializează articole pirotehnice precum şi persoanele care folosesc obiecte pirotehnice pentru scopuri tehnice    au obligaţia de a obţine autorizaţia din partea inspectoratului teritorial de muncă şi de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau inspectoratul judeţean de poliţie pe raza cărora îşi desfăşoară activitatea, după caz. Persoanele fizice nu au dreptul sa deţină, să utilizeze, să transporte, să depoziteze, să experimenteze ori să mânuiască explozivi de uz civil sau articole pirotehnice, sub sancţiunea răspunderii penale, daca nu fac dovada calităţii de artificier sau pirotehnician  autorizat şi nu reprezintă o persoană juridică autorizată şi înregistrată conform prevederilor legale, cu excepţia articolelor  pirotehnice din categoria 1 si P1 , ce pot fi deţinute si utilizate de persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani.
În vederea prevenirii producerii unor evenimente negative, a  sancţionării persoanelor care în scopul obţinerii  unor venituri  facile prin care se eludează  legea pun în pericol sănătatea şi integritatea corporală a copiilor noştri,  poliţia suceveană doreşte  implicarea activă a tuturor cetăţenilor şi sesizarea  organelor de poliţie a  faptelor ce pot constitui  ilegalităţi la regimul  articolelor pirotehnice”,
au transmis reprezentanții IPJ Suceava.

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 22 decembrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 22, 2017 @ 1:45 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string XQBse0 to the field below: