Prefecta și populistul Băișanu - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Editorial  >  Articolul curent

Prefecta și populistul Băișanu

De    •   Publicat acum 2 ani, 21 decembrie 2017   •   Fara comentarii

Deputatul Ștefan Alexandru Băișanu, un traseist care în prezent conduce organizația județeană ALDE Suceava, a simțit că poate câștiga capital politic dacă sare la beregata prefectei PSD Mirela Adomnicăi, cea care a hotărât printr-un ordin ca proba practică pentru obținerea permisului de conducere să fie susțină doar la Suceava, iar punctele de examen din celelalte orașe să fie închise după data de 1 ianuarie 2018.
Inițial, Băișanu a anunțat că va discuta cu ministrul PSD Carmen Dan să anuleze ordinul prefectului, iar ieri, la amiază, a revenit și a spus că a convins-o: ordinul va fi revocat printr-o decizie a ministrului de Interne. Ura ! Victorie, Băișanu! Toată lumea la vot, încolonarea și puneți ștampila pe domnul Ștefan Alexandru Băișanu și pe partidul pe care îl va reprezenta atunci: PNL, PSD, ALDE, APR și altele.
Doar că tot ieri, spre seară, așa cum îi place PSD-ului să scrie, Prefectura Suceava a transmis un comunicat de presă prin care anunța că ordinul dat de Mirela Adomnicăi nu a fost revocat și nici nu va fi revocat de ministrul Carmen Dan, însă a prefectul a discutat cu primarii localităților unde se desfășoară probele practice pentru a găsi soluții pentru creșterea gradului de dificultate a traseului de desfășurare. Tot în comunicat se spune că dna Adomnicăi nu intră în jocuri politice, adică cu dnul Băișanu.
Ei, și acum să traducem ceea ce s-a întâmplat de fapt și ce nu au spus cei doi politicieni. La sfârșitul săptămânii trecute, reprezentanții școlilor de șoferi s-au întâlnit cu prefectul Mirela Adomnicăi, alături de care stăteau, conform informațiilor mele, reprezentanții Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava. Toți au încercat să îi explice reprezentantei guvernului în teritoriu că ordinul domniei sale nu este realist, iar costurile generate, imposibilitatea desfășurării activității instructorilor în condiții normale și aglomerarea Sucevei vor crea probleme mari. După discuții aprinse, la finalul întâlnirii s-a stabilit ca proba practică la examenul auto să se susțină în câteva centre: Fălticeni (unde vor veni și cei din Gura Humorului), Câmpulung Moldovenesc ( unde vor veni cei din Vatra Dornei) și Rădăuți (unde vor veni cei din Siret). S-a zis, dar nu s-a scris, urmând ca dna prefect să anunțe public săptămâna aceasta. De altfel, se pare că programările în acest moment se cam fac, informal, conform acestei discuții. Doar că între timp a intrat din nou pe fir Băișanu, care, probabil, a auzit ce s-a hotărît, și a încercat să-și tragă spuza pe turta politică, anunțând că demersul său la Carmen Dan a avut o finalitate. Adică el a rezolvat problema. Politician, ce să mai…Doar că populismul deputatului ALDE- deci membru al coaliției aflate la guvernare, a încurcat lucrurile, iar acum prefectul PSD o va mai scălda o perioadă, astfel încât gafa ei să nu îl ajute pe Băișanu.
Între orgoliile politice ale unei doamne care s-a grăbit să dea un ordin fără a se asigura că acesta poate fi pus în practică și ambițiile politice ale unui traseist care vrea să câștige capital electoral dintr-un conflict aiurea, stau școlile de șoferi și cursanții, care nu mai știu ce să facă. Să o apuce spre Suceava sau să rămână acasă? Pe cine să creadă: PSD sau ALDE?
Așa se întâmplă când într-o problemă se bagă doi nepricepuți și ambii vor să câștige. Ghici cine pierde.

 

 

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 21 decembrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 21, 2017 @ 5:20 pm
 • Sub: Editorial, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string yyKuyM to the field below: