Aproape 200 de jandarmi suceveni vor asigura ordinea publică de Crăciun - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Aproape 200 de jandarmi suceveni vor asigura ordinea publică de Crăciun

De    •   Publicat acum 2 ani, 21 decembrie 2017   •   Fara comentarii

În perioada 22 – 27 decembrie, misiunile Inspectoratului de Jandarmi Suceava vor viza în principal asigurarea măsurilor de ordine publică în zonele în care sunt organizate evenimente cultural-artistice prilejuite de programul  Crăciun în Bucovina.

95 de jandarmi vor acționa zilnic pentru buna desfăşurare a spectacolelor şi festivalurilor de datini şi obiceiuri organizate în mai multe localităţi din judeţ.

Pe lângă efectivele destinate pentru desfăşurarea în siguranţă a acestor manifestări, aproximativ 70 de jandarmi vor acţiona zilnic în cadrul dispozitivelor de menţinere a ordinii publice organizate în cooperare cu Inspectoratul de Poliţie Suceava, în localităţile în care funcţionează structuri de jandarmerie, pentru prevenirea tulburării ordinii publice și a faptelor antisociale.

De asemenea, 25 de jandarmi din cadrul celor 6 posturi montane ( Vatra Dornei, Broşteni, Câmpulung Moldovenesc, Suceviţa, Frasin şi Gura Humorului ) vor desfăşura zilnic activităţi preventive pe traseele turistice, în staţiunile montane de interes naţional, precum și în apropierea mănăstirilor.

Acţiunile jandarmilor vor avea un caracter preponderent preventiv şi vor viza asigurarea unui climat favorabil derulării evenimentelor organizate la nivelul localităţilor, depistarea şi sancţionarea celor care comit fapte antisociale, precum şi respectarea normelor legale vizând comercializarea sau folosirea de obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

 

Având în vedere faptul că în perioada următoare multe persoane se vor afla în stațiunile turistice de la munte și pe traseele montane, în scopul evitării unor situații nedorite în aceste zone şi pentru a fi în siguranţă, Jandarmeria Montană transmite turiștilor următoarele recomandări:

1. Înainte de a pleca în excursie, informaţi-vă în legătură cu itinerariul propus, prognoza meteo și starea de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu – acolo unde acestea există

2. Să dispuneți de un telefon mobil cu acumulatorul încărcat și o sursă suplimentară de alimentare

3. Informați jandarmii montani/salvamontiștii/cabanierul cu privire la traseul ales și înscrieți-vă în registrul de trafic al turiștilor, lasând datele dumneavoastră în acesta

4. Nu deterioraţi amenajările turistice, marcajele sau indicatoarele

5. Nu faceti focul în padure sau în zonele interzise; Nu lăsati focul nesupravegheat dacă l-ati facut

6. În cazul apariției unei situații de dificultate sau de risc la adresa integrității, sănătății sau a vieții puteți solicita ajutorul Jandarmeriei Montane prin  intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112.

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 21 decembrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 21, 2017 @ 1:03 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 99G39E to the field below: