Procurorii și judecătorii suceveni protestează împotriva propunerilor de modificare a legilor justiției - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Procurorii și judecătorii suceveni protestează împotriva propunerilor de modificare a legilor justiției

De    •   Publicat acum 2 ani, 19 decembrie 2017   •   2 comentarii

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava şi cei de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava îşi exprimă solidaritatea cu privire la acţiunea magistraţilor de dezaprobare a propunerilor de modificare a legilor justiţiei şi ale Codurilor penal şi de procedură penală, care se regăsesc pe ordinea de zi a Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei.

“Considerăm că aceste propuneri pentru modificare a legilor menţionate în măsura în care vor fi adoptate vor afecta grav funcţionarea sistemului judiciar, consecinţa directă fiind creşterea infracţionalităţii şi afectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor şi a ordinii de drept în România”, se precizează în comunicatul de presă transmis în urmă cu 30 de minute.

Ei au ieșit, la ora 11.00, în faţa sediului Palatului de Justiţie, alături de judecători “pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la posibila afectare a funcţionării statului de drept”.

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

 

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 19 decembrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 19, 2017 @ 12:44 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

2 comentarii

 1. Mobutu Sese Seko Kuku Ngbendu Wa Za Banga spune:

  “Dana Gîrbovan, UNJR: Răspunderea materială a magistraţilor trebuie corelată cu cea penală şi disciplinară
  Preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor şi Asociaţiei Magistraţilor, Dana Gîrbovan, susţine că propunerea adoptată de Comisia parlamentară legată de răspunderea magistraţilor va uşura procesul prin care cetăţenii sunt despăgubiţi din cauza erorilor judiciare, ea subliniind că răspunderea materială trebuie corelată cu cea penală şi cea disciplinară…”
  https://www.flux24.ro/dana-girbovan-unjr-raspunderea-materiala-a-magistratilor-trebuie-corelata-cu-cea-penala-si-disciplinara/
  Restul “e” vorbe indiferent ce partid se afla la guvernare…

 2. arhivistul spune:

  Eugen Bejinariu, Maricela Cobuz, Cătălin Nechifor, Alexandru Rădulescu, Emanuel Havrici, Ioan Stan, Virginel Iordache, Alexandru Băișanu, Ilie Niță, ați votat pentru modificarea legilor Justiției? Dacă da, și dacă nu una, două, ci patru persoane ar spune că sunteți beți, de ce nu mergeți acasă? Laura Codruța Kovesi, procuror-șef DNA: “Vom fi obligați ca persoanele anchetate să fie anunțate înainte de orice fel de investigație. Ce investigații mai poți să faci cînd acea persoană știe că tu vrei să o investighezi pentru o anumită faptă? Dacă un astfel de text intră în vigoare, putem spune că DNA se închide”. Augustin Lazăr, procurorul general al României: “Dosarele Revoluției ar fi foarte serios afectate dacă amendamentele din comisia specială intră în vigoare”. Daniel Horodniceanu, șeful DIICOT: “Faptul că nu mai putem urmări traseul unui potențial terorist ne duce înapoi cu cîteva zeci de ani. Mare parte din amendamente amputează urmărirea penală”. Cristian Ban, procuror, vicepreședinte CSM: “Sunt amendamente care, Doamne Dumnezeule, sper să nu intre niciodată în vigoare! Nu vor fi numai corupți liberi, vor fi și criminali, pedofili și violatori”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string QRlqKq to the field below: