Vânzarea Complexului comercial Bucovina, amânată. Imobilul trebuie scos de sub ipotecă de cei de la Altex - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Vânzarea Complexului comercial Bucovina, amânată. Imobilul trebuie scos de sub ipotecă de cei de la Altex

De    •   Publicat acum 2 ani, 18 decembrie 2017   •   Fara comentarii

 

Tranzacția imobiliară dintre omul de afaceri din Fălticeni Ioan Păiuș și firma Altex privind Complexul comercial Bucovina din municipiul Suceava s-a amânat deoarece imobilul este grevat de o ipotecă. Proprietarul Dan Ostahie (foto) a folosit mai multe imobile pentru a lua un credit de la bancă și unul dintre acestea este și fostul magazin Bucovina. Discuțiile între părți au rămas la stadiul de negociere, iar scoaterea de sub ipotecă durează între 2 și 4 luni, cel puțin acesta este termenul discutat de cele două părți.
Ioan Păiuș a cumpărat, la sfârșitul lunii august, Complexul comercial Nada Florilor din Fălticeni tot de la patronul Altex, Dan Ostahie, cu suma de 3,55 milioane euro, iar acum negocierile pentru cel din Suceava au început de la 6 milioane de euro.

Amplasat în centrul municipiului reședință de județ, pe strada Ștefan cel Mare, Magazinul Universal Bucovina a fost deschis în anul 1971 și după 1990 a fost privatizat prin metoda Mebo, ajungând în proprietatea Cometex. Dan Ostahie, patronul Altex Piatra Neamț, a cumpărat în anul 2005 pachetul majoritar de acțiuni al firmei Cometex, cu tot cu zecile de spațiile comerciale și de depozitare împânzite în municipiul Suceava și în Scheia. La momentul tranzacției, Cometex deținea 50 % dintre spațiile comerciale din municipiul Suceava și multe dintre ele au fost vândute între timp.

În Complexul comercial Bucovina are peste 100 de chiriași, de la mici întreprizători locali la reprezentanți ai lanțurilor multinaționale.

Fălticeneanul Ioan Păiuș nu este singurul om de afaceri care a încercat să cumpere Bucovina de la Dan Ostahie. Primul a fost rădăuțeanul Arcadie Plămadă, însă tranzacția nu a mai avut loc din aceeași cauză. Păiuș nu a renunțat la ideea cumpărării complexului din centrul Sucevei și speră că Ostahie va rezolva problema ipotecii așa cum a promis la negocieri.

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

 

Citește și

Omul de afaceri Ioan Păiuș vrea să cumpere Complexul comercial Bucovina Suceava. Negocierile cu patronul Altex încep de la suma de 6 milioane de euro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 18 decembrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 18, 2017 @ 7:18 am
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 0hbsCR to the field below: