Partidul Verde Suceava vrea scăderea vârstei de pensionare ca pe vremea lui Ceaușescu - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Partidul Verde Suceava vrea scăderea vârstei de pensionare ca pe vremea lui Ceaușescu

De    •   Publicat acum 2 ani, 17 decembrie 2017   •   Fara comentarii

Partidul Verde filiala județeană Suceava consideră că media de viață a românilor a scăzut în ultimii ani, iar acest lucru trebuie să ducă neapărat la reducerea perioadei de vârstă de pensionare până se va ajunge cum era pe vreme lui Nicolae Ceaușescu.
“Din punctul nostru de vedere, una este statistica și alta-i realitatea. Statisticienii spun că a crescut media de vârstă a noastră, dar în realitate vezi aproape zilnic cum ne mai pleacă câte un prieten, cunoștință, tineri, sau ne apar boli care prin anii 90 nu prea știam de ele.
Hrana pe care o utilizăm în ultimii ani, au făcut din noi, din poporul român, personaje mult mai bolnave și lipsite de vlagă. Stresul, de zi cu zi, ne ucide. În fiecare secundă avem tendința de a ne gândi la un loc de muncă mai bun, cu ce bani mai rămâne după plata utilităților, a ratelor și alte probleme pe care le poate oferii un politician neinteligent și plin de sine. Este foarte greu să excluzi dintr-o societate anumite condiții care duc la un stres continuu și inexplicabil. Pe zi ce trece observăm, prin toate zonele publice ale României, oameni îngândurați, mergând cu capul plecat și triști, semn că ceva nu-i bine”, spune Dan Acibotăriţă, preşedinte al Partidului Verde, Filiala județeană Suceava.

Verzii suceveni cred că viața românului poate deveni mai dulce printr-un control mai riguros la alimentele din supermarket, o prevenție mai largă la bolile profesionale și o reducere a perioadei de pensionare.

Potrivit Legii nr. 3/1977, care a produs efecte în perioada 01/07/1976 – 31/03/2001, la art.8 se specifica faptul că “personalul muncitor care are o vechime în muncă de minimum 30 ani bărbații și 25 ani femeile are dreptul la pensie pentru munca depusa și limita de vârstă, la împlinirea vârstei de 62 ani bărbații și 57 ani femeile.” Aceeași lege spunea că persoanele încadrate în muncă care au o vechime de cel puțin 30 ani bărbații și 25 ani femeile, sunt pensionate, la cererea lor, și la împlinirea vârstei de 60 ani bărbații și 55 ani femeile.

 

 

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 17 decembrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 17, 2017 @ 2:08 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string owPgu2 to the field below: