Lungu semnează ca primarul. S-a supărat pe directorul Poliției Locale Suceava : “Nu mai alergați mașinile firmelor printre blocuri, m-am săturat să mă înjure oamenii !” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Lungu semnează ca primarul. S-a supărat pe directorul Poliției Locale Suceava : “Nu mai alergați mașinile firmelor printre blocuri, m-am săturat să mă înjure oamenii !”

De    •   Publicat acum 2 ani, 15 decembrie 2017   •   Fara comentarii

Ședința Consiliului Local Suceava de ieri a avut și un moment mai tensionat, când primarul PNL Ion Lungu l-a criticat  la scenă deschisă  pe directorul Poliției Locale, Viorel Horodenciuc, pe motiv de amenzi aplicate posesorilor de mașini de firmă parcate printre blocuri.

Lungu a intrat direct în subiect :  “Eu, ca primar, habar n-am că noi alergăm mașinile firmelor private printre blocuri !  Hai să ținem cont de problemele noastre, de cerșetori, de ordine publică…  Nu mai alergați mașinile, nu mai faceți lucruri de genul acesta, că ne supărăm ! Poliția Locală trebuie să asigure ordinea publică, nu alte lucruri.  Eu sunt șeful Poliției Locale, dvs. sunteți director, și nu știu ?  Trăgeți-mă de mânecă…  M-am săturat să mă înjure oamenii pe gratis !”

Deși s-a întrebat  “ale cui sunt aceste inițiative, cine le-a pus, cine le-a votat ? Îmi băgați hârtiile pe sub nas, pe românește, le votăm în Consiliul Local”,  Lungu pare a fi uitat că tocmai consilierii locali au aprobat, la sfârșitul lunii octombrie, normele privind buna conviețuire, ordinea și liniștea publică, transportul public de călători, gospodărirea orașului și protecția mediului, precum și comercializarea produselor și serviciilor de piață.

Modificările au fost făcute la sugestia Poliției Locale, care a solicitat atât actualizarea listei ce stabilește faptele care pot fi pedepsite, precum și a cuantumurilor amenzilor ce pot fi acordate.

Conform hotărârii de Consiliu Local, este interzisă parcarea autovehiculelor aparținând societăților comerciale pe spațiile de orice fel dintre blocuri aparținând domeniului public sau privat al municipiului, amenzile ajungând la 2.500 lei.

La ședința de ieri, după tirada primarului, vizibil timorat, Horodenciuc abia a îngăimat  “la ordine publică și circulație avem 78 de oameni.  N-am o situație concretă cu constatările la fiecare birou în parte”.

La remarca unui alt consilier că polițiștii locali acționează în baza unei hotărâri a legislativului, Lungu a răspuns: “Da, da, am gândit cu voce tare, puteam să o spun în particular, dar de prea multe ori am pățit-o !”

 

 

 


DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 15 decembrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 15, 2017 @ 12:24 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string FWgBBi to the field below: