Salvamontiștii au stopat temporar căutările colegului mort în avalanșa din munții Călimani.  În zonă se menține risc major de avalanșă - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Salvamontiștii au stopat temporar căutările colegului mort în avalanșa din munții Călimani.  În zonă se menține risc major de avalanșă

De    •   Publicat acum 2 ani, 13 decembrie 2017   •   Fara comentarii

Salvamont Suceava a emis un raport privind deplasarea în zona producerii avalanșei din 1 decembrie, în Masivul Călimani, zona Poiana Izvoarelor – Coada Pietrosului.

La acțiune s-au deplasat 6 salvatori montani suceveni și 3 din Mureș, echipa suport fiind constituită din 3 pompieri ISU Vatra Dornei.

Deplasarea salvatorilor montani s-a făcut pe schi de tură până în Poiana Izvoarelor, iar salvatorii montani din Mureș au urcat pe schi de tură până în Coada Pietrosului – zona de declanșare a avalanșei.

Stratul de zăpadă nou în zona depozitului de avalanșă este de 1 metru, iar în zona superioară unde s-au format cornișele de zăpadă, stratul total este de 2 metri.

Pe toate jgheaburile din care a curs zăpada pe 1 decembrie s-a depus un nou strat de zăpadă cu risc mare de producere a unei noi avalanșe.

Depozitul de zăpadă rezultat din avalanșă nu este înghețat în profunzime, dar are o crustă de gheață la contactul dintre acest depozit și stratul de zăpadă nou depus.

Ținănd cont de constatările de la fața locului și evoluția vremii, salvamontiștii consideră că zona prezintă un risc major de avalanșă, așa încât au decis stoparea temporară a căutărilor și monitorizarea zonei.

În avalanșa produsă pe 1 decembrie în Călimani a murit Nathy Josse ( 30 ani ), Liviu Pandelea a fost dat dispărut, iar Lucian Drăgan a fost salvat.

 

 

 

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

Sursă foto : Salvamont Suceava

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 13 decembrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 13, 2017 @ 4:41 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string uUXCGt to the field below: