Polițiștii suceveni derulează campania “Cedează volanul când bei” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Polițiștii suceveni derulează campania “Cedează volanul când bei”

De    •   Publicat acum 2 ani, 13 decembrie 2017   •   Fara comentarii

 

Asociația  Berarii României  şi Inspectoratul General al Poliţiei Române continuă campania Cedează volanul când bei,  menită să atragă atenția conducătorilor auto să adopte un comportament responsabil atunci când consumă băuturi alcoolice şi să nu urce la volan.

Demarată din nou în perioada sărbătorilor de iarnă, campania își propune să explice conducătorilor auto cât este de important să nu urce la volanul maşinii după o petrecere în timpul căreia au consumat băuturi alcoolice, ci să recurgă la orice alt mod pentru a ajunge cu bine acasă : să apeleze la un prieten care nu a băut, să ia un taxi sau să folosească mijloacele de transport în comun.

Mesajul central al campaniei le amintește șoferilor să nu se bazeze pe noroc atunci când vine vorba de siguranța lor și a celor dragi, dacă consumă alcool la o petrecere  și încurajează grupurile de prieteni ca de la începutul serii să-și desemneze un șofer care să nu consume alcool în acea seară, pentru a fi siguri că toată lumea ajunge cu bine acasă.

Pentru a marca debutul campaniei şi la nivelul judeţului Suceava poliţiştii au desfăşurat activităţi preventive în trafic.

Echipajele de poliţie rutieră au fost prezente pe drumurile naţionale şi europene dar şi pe drumurile comunale, fiind oprite peste 500 de vehicule şi legitimaţi şoferii acestora.

Poliţiştii au identificat cu această ocazie şi şoferi care s-au urcat băuţi la volan.

Tuturor şoferilor opriţi în trafic le-au fost prezentate consecinţele în plan juridic şi personal generate de consumul de alcool la volan.

Acestora li s-a adus aminte că, în acest an, 31 de şoferi au ajuns în arestul IPJ Suceava cel puţin pentru 24 de ore, poliţiştii dispunând măsura legală a reţinerii şi încarcerării.

Dintre cei 31 de şoferi care au ajuns în arest pentru infracţiuni la regimul rutier, 20 au fost încarceraţi pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice iar în cazul a 8 şoferi au fost emise şi mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

Sursă foto : IJP Suceava

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 ani, 13 decembrie 2017
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 13, 2017 @ 3:52 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string rG8oK8 to the field below: